4 tips bij schilderwerk

17 augustus 2021 0 Door Admin
4 tips bij schilderwerk

Staat er binnenkort een schilderklus op de planning? Bijvoorbeeld het schilderen van kozijnen, deuren of de trap? Dan is het goed om te weten hoe je te werk moet gaan. Met de tips van Binnenschilder.net weet je zeker dat jouw schilderklus perfect gaat worden!

 

De juiste materialen en gereedschap

Zoals met alles is het gebruik van het juiste materialen en gereedschap essentieel voor een perfect oplevering van de schilderklus. Bespaar daarom niet op de kwasten en rollers. Wat betreft het verf, daarvoor hoef je echt niet het allerduurste verf te kopen, maar laat je wel goed adviseren over de verfsoorten in de bouwmarkt. Vaak zijn eigen merk verf zeer kwalitatieve verfsoorten. Bespaar je direct wat euro’s!

 

Schuren, schuren, schuren

Sorry, we kunnen er niet omheen. Als je hout gaat verven ontkom je er niet aan om eerst te gaan schuren. Is de verflaag nog goed, schuur dan licht op. Zitten er echt al kale plekken in de verflaag, dan grondig schuren en misschien zelfs met een schuurmachine zodat alles weer helemaal egaal is. Schuren zorgt ervoor dat de ondergrond wat ruwer wordt en daardoor blijft verflaag beter hechten. Doen dus!

 

Muren schilderen

Ga je de binnenmuren schilderen? Ga dan niet direct met een verfroller en wat verf aan de slag, maar zorg er eerst voor dat je voorstrijk gebruikt. Betreft het een nieuwe muur? Dan is een voorstrijklaag soms wel twee tot drie keer nodig. Doe je dit niet? Dan heb je de kans dat je dure verf wordt ingezogen in de muur. Zonde!

 

Afplakken

Nog zo’n klusje waar vele makkelijk over denken en soms ook helemaal niet doen. Ons advies: doe het wel! Wanneer je goed afplakt krijg je een perfect strak eindresultaat. Gebruik hiervoor wel goed afplaktape van de bouwmarkt. De keuze is ook in afplaktape enorm, laat je daarover adviseren.

 

Succes met de schilderklus!

Of het nu gaat om het schilderen van kozijnen, deuren of een kastje, met bovenstaande tips weet je zeker dat het eindresultaat goed zal worden. Succes en vooral heel veel plezier met schilderen!