De toegevoegde waarde van autoreclame

5 februari 2021 0 Door Admin

Legt u per auto of bestelbus op professionele basis bezoeken af aan uw klanten? In veel gevallen verwacht de klant niets anders dan dat u zich vervoerd in een duidelijk herkenbare bedrijfsauto. Herkenbaar door middel van autoreclame. Arriveren bij de klant als schoonmaakbedrijf, hovenier, of klusbedrijf zonder een duidelijke bedrijfsvermelding op de bestelbus is praktisch ondenkbaar.

Autoreclame is mede basis van klantvertrouwen

Met de afwezigheid van autoreclame oogt uw bedrijf helaas minder professioneel. Autoreclame vormt een van de eerste indrukken die u op uw klant maakt. Een mooie bijkomstigheid is dat u overal en altijd reclame voor uw bedrijf maakt dankzij autoreclame. Tijdens ritten die u aflegt op de weg oogt het telkens weer alsof u op weg bent naar een zakelijke ontmoeting, dan wel klus. Hetzij via een personenauto, hetzij via de bestelbus of vrachtwagen.

Welke bestickering kunt u toepassen op uw auto? In dit artikel gaan wij hier nader naar kijken, evenals de aandachtspunten. Waar moet u op letten bij autobestickering? U leest het hier.

Autobestickering, de mogelijkheden

U kunt op uw personenauto, bestelbus of vrachtwagencabine de gehele huisstijl van uw onderneming doorvoeren. Dit kan op diverse wijze: van minimale belettering tot een complete make-over. De meest gehanteerde mogelijkheden treft u hieronder.

Carwrapping

De mogelijkheden van carwrapping zijn ongekend groot. Door middel van een gegoten vinyl/folie laag kan de auto (maar ook bestelbus of vrachtwagencabine) ieder gewenst(e) motief, belettering en kleur krijgen! Het motorvoertuig ondergaat hiermee een gehele make-over.

Aandachtspunten:

  •       De folie kent doorgaans een levensduur tot ca. 7 jaar.
  •       Zorg dat de autolak goed in orde is voordat u carwrapping laat toepassen. Op deze wijze kunt u de conditie van de lak waarborgen nadat de folie weer wordt verwijderd.
  •       Let op bij een praktisch gehele kleurwijziging van uw auto bij carwrapping: u dient de RDW deze wijziging door te geven.
  •       U kunt de carwrap meeverzekeren in uw autoverzekering, dit aangezien een carwrap een forse investering kan betekenen.

Meer informatie over carwrapping vindt u hier: objektreclame.nl/signproducten/voertuigreclame/auto-laten-wrappen/

Bestickering

De auto is te bestickeren in een verscheidenheid aan kleuren. Voor de bestickering van auto’s wordt meestal polymeer vinyl gebruikt. Deze vinyl is niet te vervormen, dus kan vooral op vlakke ondergronden gebruikt worden, waar geen ‘bochten’ in zitten. De aanschafprijs is voordeliger dan die van gegoten vinyl, wat wel op ieder oppervlak te gebruiken is.

Autobestickering kent een levensduur tot soms wel 12 jaar! Kies als het even kan voor kwaliteit. De kleurvastheid van goedkopere basisproducten (zoals monomeer vinyl) kan beperkt zijn. Na enkele jaren kan er al verkleuring ontstaan. Eigenlijk is deze vinyl ongeschikt voor autobestickering.

Let er op bij uw bestelling dat standaard vinyl kleur vaster is dan geprint vinyl. De eerste bestaat namelijk uit een vaste kleur – in tegenstelling tot geprint vinyl, wat een kleur (naar uw keuze) krijgt bedrukt.

Tot slot

Is er na het verwijderen van de autoreclame een kleurverschil ontstaan op de autolak? Dit wordt veroorzaakt door zon en vuiligheid. Om de lak weer in een effen toestand te krijgen kunt u de lak laten polijsten, wat wonderen voor uw lak zal betekenen! Na zo’n behandeling is de lak weer als nieuw.

Meer weten over autoreclame? Bezoek dan ook eens de website van Signbureau Objekt Reclame uit Moordrecht.