De voor- en nadelen van gietvloeren uitgelegd

12 januari 2022 0 Door Admin
De voor- en nadelen van gietvloeren uitgelegd

Mensen die veel letten op interieur en inrichting is het waarschijnlijk niet ontgaan: de gietvloer wordt steeds populairder. Van gietvloeren in huizen in Leeuwarden tot in winkelcentra in de Randstad: gietvloeren nemen langzaam maar zeker de vormen aan van een heuse interieurtrend. Hier zijn verschillende redenen voor te geven. Wat voornamelijk zo typerend is van gietvloeren, is dat zij zowel terugkomen bij de mensen thuis, zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden, maar daarnaast ook vaak terugkomen in commerciële omgevingen zoals bijvoorbeeld winkelcentra en bedrijfspanden. Dit is niet vreemd, de voordelen van een gietvloer wegen voor velen namelijk op tegen de nadelen. In dit artikel gaan wij daarom dieper in op de voor- en nadelen van een gietvloer en waar je deze het best kan laten leggen, zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden.

De gietvloer: van Leeuwarden tot Limburg

Voordat we dieper ingaan op de voor- en nadelen van gietvloeren, richten we onze focus eerst op wat een gietvloer nu eigenlijk precies is. Gietvloeren komen tegenwoordig steeds vaker terug, bijvoorbeeld in panden in Leeuwarden maar ook in kantoren en winkels. Een gietvloer, zoals de naam al doet vermoeden, is een vloer die wordt gegoten. Hierdoor is er bij een gietvloer geen sprake van naden of voegen. Dit brengt veel voordelen met zich mee, waar we nu naar gaan kijken.

De voor- en nadelen van een gietvloer

Voor veel mensen wegen de voordelen van een gietvloer zwaar op de nadelen. Dit komt mede doordat de gietvloer veelzijdig kan worden toegepast. Een van de nadelen van een gietvloer is echter dat het veel werk kost om deze te laten gieten. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat als de vloer eenmaal ligt, je er jarenlang plezier van hebt. Wat voor velen het grootste voordeel is van een gietvloer, zo ook in Leeuwarden en omgeving, is dat de vloer geen naden heeft. Dit heeft esthetisch gezien een voordeel omdat de vloer zo een groot geheel lijkt waardoor de rest van het interieur mooi samenkomt. Een ander voordeel van een naadloze gietvloer is dat dit uit een hygiënisch oogpunt vaak ook de voorkeur heeft. Doordat er geen naden zijn kunnen vuil en bacteriën hier namelijk ook niet tussen gaan zitten.

Het leggen van een gietvloer in Leeuwarden

Alhoewel het mogelijk is om een gietvloer zelf te leggen of gieten, wordt dit over het algemeen erg afgeraden. Het leggen van een gietvloer kost erg veel tijd, meerdere dagen zelfs, en alleen een expert gaat zo precies mogelijk te werk zodat de vloer ook mooi strak komt te liggen. Als je dit zelf doet is de kans groot dat er oneffenheden ontstaan in de vloer. Gelukkig zijn in de meeste regio’s vakmensen te vinden die zich hierin specialiseren, zoals bijvoorbeeld ook voor een gietvloer Leeuwarden.