Een eigen moestuin begint met de zaden leverancier

10 mei 2022 0 Door Admin
Misschien droom je er al jaren van om te beginnen met een eigen moestuin. Dit kan in eerste instantie heel moeilijk lijken omdat je niet weet hoe je hieraan moet beginnen. Een ding is zeker, het is belangrijk om voordat je begint eerst een goed plan te maken.

Dit is een overzicht waarin staat hoe je moestuin er uit moet gaan zien. Maak om te beginnen een lijstje van de groenten, kruiden en fruit wat je graag wilt gaan kweken. Kijk of de bodem voedzaam genoeg is voor de planten die je wilt kopen en dan is het tijd voor zaden.

Zaden kopen bij de zaden leverancier

Waar je vroeger naar de winkel of moest om zaden voor je moestuin te kopen, kan dit tegenwoordig ook online bij de zaden leverancier. Hier kan je eenvoudig de gewenste zaden bestellen. Denk er wel aan dat in de meeste zakjes zoveel zaden zitten dat je er een paar jaar mee vooruit kunt.

Op de achterkant van het zakje kan je alle informatie over het betreffende zaad vinden. Hier staat precies wanneer en waar je het zaad het beste kunt zaaien. Wanneer het bijvoorbeeld om tomatenplanten gaat, dan zaai je deze binnen om ze vervolgens in mei buiten uit te planten.

Vanaf april kan je al een aantal gewassen buiten zaaien, waaronder wortels. Op het zakje zie je staan hoe ver je de zaadjes uit elkaar moet zaaien zodat de planten de juiste groeiruimte krijgen. Wanneer de planten te dicht op elkaar staan verdrukken ze elkaar en sterven ze af.

Hulp in de moestuin met een zaai- en oogstkalender

Wanneer je begint met een eigen moestuin kan je aan de hand van de informatie op de zakjes zaden een zaai- en oogstkalender maken. Je geeft hier om te beginnen op aan om welk soort zaden het gaat. Vervolgens zet je op de kalender wanneer de zaadjes de grond in moeten.

Zet er meteen bij of de zaadjes meteen buiten gezaaid kunnen worden of dat ze eerst binnen opgekweekt moeten worden. Daarnaast schrijf je op wat de tussenruimte is tussen de planten en uiteindelijk wanneer je kan gaan beginnen met oogsten.

Het voordeel van deze kalender is dat je ieder seizoen weer zorgeloos kunt beginnen met het starten van je moestuin. Mocht je het even echt niet meer weten is het enige wat je hoeft te doen je kalender er even bij te pakken.

Waarom een eigen moestuin zo leuk is

Een eigen moestuin is niet alleen maar leuk omdat je veel geld bespaart door zelf je groenten en fruit te kweken. In de tuin werken is ook nog eens heel ontspannend. Je zult merken dat je tijdens het tuinieren al snel helemaal tot rust komt.

In de tuin werken zorgt ervoor dat je meer beweegt. Je krijgt meer frisse lucht binnen en je geniet van het groeien en bloeien van de planten in de tuin. Kan je niet wachten om te beginnen of zoek je meer inspiratie? Kijk dan eens op https://www.tuinplus.nl/.