Een elektrische geurmachine in huis

12 maart 2020 0 Door Admin

Het gebruik van allerlei geuren in en rondom huis is helemaal in. Het gebruik van essentiële oliën is steeds populairder vooral om de heerlijke geur die ze verspreiden, maar ook zeker om de werking hiervan kan zijn. Om de geur makkelijk te verspreiden hebben steeds meer mensen een elektrische geurmachine in huis. Misschien kan het ook voor jou een mooie toepassing zijn.

Wat is een elektrische geurmachine?

Een geurmachine is eigenlijk een soort verdamper. Het is veelal een mooi gevormd apparaat wat makkelijk te plaatsen is op bijzettafeltje of op een kast. Door de verschillende, maar wel moderne, designs passen ze bij elk interieur. In de elektrische geurmachine kun je oliën doen van de geuren die je graag door je huis zou willen ruiken. Het apparaat verstuift deze vervolgens door de kamer heen. Deze geur is meer aanwezig dan wanneer je bijvoorbeeld alleen gebruik zou maken van een oliebrander. Je hoeft hem vaak maar even aan te hebben om er al optimaal effect van te hebben.

De elektrische geurmachine kun je daadwerkelijk in elke kamer gebruiken die je maar wilt. De woonkamer is natuurlijk de meest voor de hand liggende, omdat dat de plek is waar je het meeste tijd door brengt. Maar ook de keuken, slaapkamers, kantoor of zelfs de badkamer kunnen van tijd tot tijd een goede plek vormen. Gebruik hem vooral in de kamer die jou het meeste aanspreekt. Dit zal ook gedeeltelijk afhangen van de reden van het gebruik. Gebruik je hem voornamelijk voor de geur of ook meer voor het aroma toepassingen in therapeutische vorm? Voor de geur zet hem dan vooral waar nodig is. Bijvoorbeeld in de woonkamer om deze een lekkere voorjaarsgeur mee te geven.

Ook in ons land krijg aromatherapie steeds meer bekendheid. De geuren van essentiële oliën die kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Daarin kan de geurmachine een geweldige uitkomst zijn. Bijvoorbeeld wanneer een kind slaapproblemen heeft, kan lavendel een rustgevende indruk achterlaten. Wanneer de geurmachine deze geur al in de kamer heeft aangebracht, kan dit bijdragen aan een betere en rustigere slaap. En zo zijn er nog tal van toepassingen die aromatherapie kan bieden. Wel is het belangrijk om altijd te onthouden dat wanneer je de geuren echt wilt gebruiken voor een therapeutische toepassing, het verstandig is om eerst een aromatherapeut om raadt te vragen. De geurmachine wordt voor deze toepassingen meer aangeraden dan een standaard oliebrander, aangezien hier de geuren een betere verspreiding krijgen.

Bron: jouwinboedel.nl