Een Taxus Media Hillii planten in de tuin

20 juli 2021 0 Door Admin

De Taxus media Hillii wordt ook wel venijnboom genoemd en kan beter tegen de vorst dan de Taxus baccata. De Taxus media Hillii groeit in een zuilvorm en dit houdt in dat de takken in de hoogte groeien en minder in de breedte. Hierdoor is deze plant eenvoudig laag te houden. Daarnaast krijgt deze mannelijke variant geen besjes. Hoe kun je een Taxus Media Hillii van Haag-Heg zo goed mogelijk planten in de tuin? Dit artikel geeft uitleg. 

 

De beste periode om te planten
De Taxus media Hillii gekweekt in Nederland kunnen vanaf september tot het einde van april worden geplant. De versies uit pot kun je het hele jaar planten maar niet als er extreem weer aanwezig is zoals vorst, hitte of veel regenval.

Plaats de plant na levering op een beschutte plek zodat de wortels goed beschermd zijn. Daarna is het belangrijk om binnen 3 tot 4 dagen te beginnen met planten.

Een Taxus Media Hillii die zich nog in de pot bevindt moet voorzichtig uit de pot worden gehaald om wortel afbraak te voorkomen. Vaak wordt de Taxus verkocht met een net om de wortels heen. Het net kan blijven zitten omdat deze na verloop van tijd oplost in de grond. 

 

Eisen van een Taxus media Hillii bij het inplanten
Ten eerste is het fijn om te beschikken over goed gereedschap. Goed gereedschap om de Taxus te planten bestaat uit een spade, waterslang en stevige werk of tuin handschoenen. Daarnaast moet je alert zijn op de naalden van de taxus omdat deze helaas giftig zijn. Bescherm je handen bij het aanplanten voldoende en was je handen na het inplanten.

De Taxus media Hillii is een zeer makkelijke plant. Hij is niet veeleisend en kan zowel in de schaduw als halfschaduw zijn plek vinden. Graaf een gat in de grond dat 5 centimeter dieper is dan de wortels van de Taxus. De grond moet los zijn rondom het gat zodat de wortels goed kunnen aarden. Vervolgens mogen potgrond, lava-korrels of mestkorrels worden gebruikt. De taxus kan vervolgens op zijn plek worden gezet en gevuld worden met aarde. 

 

Wat moet ik doen na het planten van een Taxus Media Hillii?
De Taxus kan vervolgens worden besproeid met voldoende water. De eerste maanden na het planten is het vochtig houden van de plant erg belangrijk. Van april tot augustus mag je gebruik maken van mest en eventueel speciale voeding voor de Taxus zodat de plant gezond en sterk blijft.

 

Bron: www.haag-heg.nl