Fleur je muur op met wanddecoratie

24 mei 2022 0 Door Admin

Loop jij al een tijdje met het idee om je muren van je woonkamer eens onder handen te nemen, dan kan dit op verschillende manieren. Allereerst zijn de muren van onze woonkamer een perfecte manier om op een relatief eenvoudige manier een flinke boost te geven aan de sfeer van deze ruimte. Door ze qua kleur en decoratie te betrekken bij de stijl van ons interieur, zal je merken dat dit zorgt voor een stuk extra sfeer en gezelligheid, iets waar we het uiteindelijk toch allemaal voor doen. Door verschillende soorten wanddecoratie te bekijken, zal je zien dat er altijd wel een manier is, die aansluit op de wensen en stijl die jij zoekt.

Muurcirkels

De trend van het moment zijn muurcirkels. Dit zijn cirkels gemaakt van verschillende soorten materialen, die je aan de muur kunt hangen ter decoratie. Je kunt namelijk tegenwoordig geen woonblog lezen of ze staan er wel in. Niet voor niets als je het ons vraagt. Door verschillende soorten met elkaar te combineren, krijg je een ontzettend gaaf chique, maar toch speels effect. Doordat ze in verschillende formaten verkrijgbaar zijn, lenen ze zich er bij uitstek voor om met elkaar te worden gecombineerd. Zo kun je 3 verschillende afmetingen bij elkaar hangen, zodat je een prachtige decoratie hebt voor aan je muur. Zo kun je kiezen voor een dierenprint, maar ook iedere andere print behoort tot de mogelijkheden van persoonlijke quote tot aan een familieportret, het kan allemaal!

Behang

Kunnen de kale muren in je woonkamer wel wat extra’s gebruiken, dan is het behangen hiervan een goede mogelijkheid. Je kunt kiezen voor een effen kleur een patroon of een prachtige prent. Zo is fotobehang op dit moment een absolute trend. Zo leent zich een geweldig jungle behang zich natuurlijk bij uitstek voor de slaapkamer van je kind, maar ook in de woonkamer misstaat een dergelijke prent natuurlijk niet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alle wanden bedekt met een dergelijk behang, maar kiest voor één muur. Op deze manier vestig je de volledige aandacht op dit deel van het interieur, wat het geheel enorm veel kracht bij zet.

Spiegels

Als we het hebben over wanddecoratie welke is terug van weggeweest, dan zijn dit spiegels. Waar spiegel vroeger enkel voor praktische doeleinden werden gebruikt, zien we steeds vaker dat ze ook een decoratie functie hebben. De perfecte manier om de muur in je keuken, woonkamer of gang wat op te fleuren. Een andere bijkomstigheid, is dat het gebruik van spiegels in een interieur ervoor zorgt dat je het geheel optisch een stuk groter laat lijken. Vooral wanneer je beschikt over een ietwat smalle woonkamer, kan het plaatsen van één of meerdere spiegels een goede mogelijkheid zijn het geheel optisch een volledig andere uitstraling te geven. Zo zijn ze dus niet alleen praktisch, maar zorgen ze er naast dat ze een decoratieve toevoeging hebben ook voor dat het geheel een stuk groter lijkt.