Fotokunst op glas, hoe gaat dit in zijn werking?

13 oktober 2021 0 Door Admin
Fotokunst op glas, hoe gaat dit in zijn werking?

Fotokunst op glas, wat houdt dat in? Zoals de naam al zegt is fotokunst op glas een  kunstwerk van glas. Het wordt ook wel een glazen schilderij genoemd. Een glazen schilderij staat prachtig in een moderne of industriële woning. Het geeft je huis een zeer exclusieve sfeer die de adem doet benemen. Glazen schilderijen kun je niet zelf maken, de foto’s of schilderijen worden afgedrukt op plexiglas. Dit wordt door verschillende organisaties gedaan, zoals Glass art in Breda. Wil jij meer weten over fotokunst op glas en Glass art in Breda? Lees dan deze blog voor meer informatie!

Fotokunst op plexiglas

Fotokunst wordt vaak op plexiglas afgedrukt. Je kunt plexiglas vergelijken met plastic, alleen is plexiglas veel duurzamer en heeft het een veel betere kwaliteit. Het kunstwerkje wordt door middel van een speciale printer gedrukt op een plaat van plexiglas. De printer maakt gebruik van speciale inktpatronen, waardoor je jarenlang plezier kunt hebben van je kunstwerk zonder dat de kleuren minder fel worden. Als je liever voor een goedkopere optie gaat dan plexiglas, kun je je kunstwerk ook laten printen op perspex en acrylglas. Dit lijkt sprekend op glas, maar het is gewoon plastic en is veel minder breekbaar. Als je echter een kunstwerk op glas laat printen bij Glass art in Breda, wordt de foto op de achterkant van een stuk plexiglas gedrukt. Er wordt later nog een witte laag aangebracht, dit is omdat printer niet wit kunnen printen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je kunstwerk uit te printen op een transparante achtergrond. Hiermee kun je een diepte-effect creëeren, vooral als je hem voor een witte muur hangt.

Soorten fotokunst

Je kunt je fotokunst laten printen in verschillende uitvoeringen. Zo is er de glanzende uitvoering: deze is zeer geschikt voor mensen die houden van glans en intense kleuren. Glans zorgt namelijk voor meer kleurintensiteit en je krijgt meer diepte. Door de glans zul je wel wat meer weerspiegeling zien. Als je niet van weerspiegelingen houdt, dan kun je beter kiezen voor een stijlvol mat schilderij. Ook met een matte uitvoering kun je prachtige kleureffecten krijgen, maar het is net wat minder dan bij een glanzend schilderij. Of je een kunstwerk van glans of mat wilt hangt vooral af van je persoonlijke smaak, maar ook kun je kijken naar de stijl van je woning. Een glanzend schilderij staat bijvoorbeeld prachtig in strakke en industriële woningen, terwijl een mat glaskunstwerk juist mooi staat bij een landelijk huis.