Help! Mijn kind wil niet naar bed

4 april 2023 0 Door Admin
Help! Mijn kind wil niet naar bed

Is het elke avond een gevecht om jouw kind op tijd naar bed te brengen? Word jij daar vermoeider van dan je kind zelf? Lees dan verder, want wij geven je drie tips hoe jij jouw kind makkelijker op tijd naar bed kunt brengen!

Maak het leuk

Maak het je kind leuk om naar bed te gaan. Hoe graag we ook zouden willen dat ons kind doodmoe is en net zo lief zijn of haar bed opzoekt als jij, is dit doorgaans niet het geval. Eén van de manieren om het naar bed gaan leuk te maken, is door een bed weg te zetten dat aan de fantasie van jouw kind voldoet. Denk hierbij een bed in de vorm van een racewagen of ga voor een uniek vogelhuis bed van Kinderbeddenpaleis.nl; maak de slaapkamer van jouw kind Efteling-waardig met een leuk en uniek bed en je hebt jouw kind zó het bed in!

Geen schermen voor het slapengaan

Waarschijnlijk weet je het wel, maar we benadrukken het toch nog even: het is erg belangrijk dat jouw kind minimaal een uur voordat het bedtijd is niet meer naar schermen kijkt. Dat betekent dus geen TV of films en geen spelletjes op de telefoon, laptop of tablet. Je kunt beter wat rustgevende muziek of ingesproken kinderverhalen opzetten of jouw kind zelf voorlezen; dat klinkt wellicht ouderwets, maar het is nog steeds een geweldige manier om jouw kind slaperig en rustig te krijgen.

Rustige inrichting

Buiten een aantrekkelijk en uniek bed, is de verdere inrichting van de kinderkamer erg belangrijk. Hoe minder prikkels, hoe beter het is voor de slaap van je kind. Zorg dus dat de kamer opgeruimd is en er geen speelgoed op de grond ligt. Schilder de muren in een rustgevende kleur, zoals donkerblauw of -groen en zorg ervoor dat er een klein nachtlampje brandt. Kinderen zien vanalles in het donker en zijn sneller geneigd bang te zijn; een nachtlampje voorkomt dat je kind niet wil gaan slapen uit angst voor het donker.