Het belang van een goed dekbed en hoofdkussen voor je nachtrust

9 september 2020 0 Door Admin

Veel Nederlanders kiezen lukraak beddengoed uit wanneer zij op zoek zijn naar een nieuw hoofdkussen en dekbed. Aangezien kussens en dekbedden niet bepaald goedkoop zijn, wordt er vaak naar de prijs gekeken. Net als veel andere Nederlanders ben je mogelijk geneigd om voor de goedkoopste optie te gaan. Verstandig? Nee, zeker niet. Een goed dekbed en hoofdkussen zijn namelijk belangrijk voor een goede nachtrust. Toch zijn veel mensen zich hier niet bewust van. Om dit duidelijk te maken, vertellen wij jou hier wat het belang is van een goed dekbed en hoofdkussen voor je nachtrust.

Je neemt een goede houding aan in bed
Aangezien we toch al snel zo’n zeven uur per nacht in bed liggen, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Wanneer je al die uren in een verkeerde houding ligt, kunnen er klachten ontstaan. Zo hebben veel mensen ’s ochtends een zere rug of nek. Indien jij hier ook regelmatig last van hebt, slaap je in een verkeerde houding. Jouw hoofdkussen kan hier de oorzaak van zijn. Heb je een hard matras? Dan ligt jouw hoofd hoger dan bij een zacht matras. Hier moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van een nieuw kussen. Kies in dat geval voor een hoog kussen met veel vulling. Hierdoor wordt jouw hoofd op een goede manier ondersteund. Dit zorgt er tevens voor dat jouw lichaam ’s nachts een goede houding aanneemt.

Altijd een aangename temperatuur om te slapen
Het juiste hoofdkussen staat niet garant voor een goede nachtrust. Nee, want ook het dekbed speelt hierbij een rol. Je moet het namelijk lekker warm hebben wanneer je onder de deken licht. Hiervoor moet je allereerst een dekbed met de juiste afmetingen hebben. Koop altijd een dekbed dat aanzienlijk groter is dan jouw bed. Hierdoor voorkom je dat er ’s nachts koude lucht onder de deken kan komen. Het is overigens ook geen pretje wanneer het té warm wordt onder jouw deken. Hierdoor kun je gaan zweten en dat kan jouw nachtrust negatief beïnvloeden. Kies daarom voor een dekbed dat goed isoleert en (transpiratie)vocht goed doorlaat, zoals een donzen dekbed. De kans op een goede nachtrust wordt hierdoor al een heel stuk groter.

Je wordt de volgende ochtend uitgerust wakker
Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede houding in bed. Een isolerend en vochtdoorlatend dekbed zorgt voor een aangename temperatuur onder de deken. Al met al slaap je hierdoor vaak aan één stuk door. Bovendien draai je ’s nachts aanzienlijk minder, waardoor je dieper slaapt. Dit merk je de volgende ochtend ongetwijfeld. Je staat dan namelijk een stuk beter uitgerust op. Hierdoor heb je meer energie en dat komt jouw productiviteit gedurende dag alleen maar ten goede.