Hoe houd je een houten vloer lang mooi? Hier 3 tips

23 juni 2020 0 Door Admin
Hoe houd je een houten vloer lang mooi? Hier 3 tips

Een houten vloer geeft jouw woning sfeer en straalt luxe uit. Dit wil je natuurlijk graag zou houden. Het is daarom van uiterst belang dat je de vloer op de juiste manier schoonmaakt, zonder deze te beschadigen. Pas deze drie tips toe, dan kun je nog lang genieten van jouw mooie, houten vloer.

1.    Maak wekelijks schoon

Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar toch wordt het vaak vergeten. Veeg de houten vloer wekelijks aan met een zachte bezem. Gebruik je een harde bezem, dan beschadig je de toplaag. Ook kun je de stofzuiger over de vloer halen om deze mooi schoon te houden. Tot slot is het van belang de vloer te dweilen. Zorg ervoor dat de dweil niet te nat is, anders beschadig je de vloer alsnog.

2.    Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk wordt een vloer vies, maar toch zijn er een aantal tips en tricks die ervoor zorgen dat jouw vloer minder snel vies wordt. Leg bijvoorbeeld deurmatten bij elke in- en uitgang. Natuurlijk kun je ook bij binnenkomst je schoenen uit doen om te voorkomen dat de vloer vies wordt. Ter bescherming van je houten vloer is het ook aan te raden om vilt te plakken onder je meubels. Ook kun je houten plinten toevoegen voor het beschermen van je vloer, en het staat ook nog eens mooi!

3.    Een goede voorbereiding is het halve werk

Schaf goede spullen aan voor het schoonmaken van jouw vloer. Koop een mild schoonmaakmiddel die jouw vloer niet aantast. Kijk daarnaast bij het uitzoeken van een schoonmaakmiddel naar de kleur ervan. Kies een houtreiniger die bij jouw vloer past. Ventileer verder jouw huis goed na het dweilen. Doe de ramen open zodat de vloer snel droogt. Dit voorkomt schade aan de vloer.

Neem je deze tips ter harte, dan kun jij nog lang genieten van jouw mooie parketvloer!