Hoe onderhoud je een PVC vloer?

25 mei 2021 0 Door Admin
Hoe onderhoud je een PVC vloer?

De vloer waar je vandaag de dag niet meer omheen kan: een PVC vloer. Deze vloer is de laatste paar jaren ontzettend populair geworden dankzij de vele voordelen. Zo is een PVC vloer de beste keuze wanneer je een vloerverwarming in huis wilt. Deze vloer is namelijk gemaakt van verschillende lagen kunststof. Hierdoor laat de PVC vloer gemakkelijk warmte door. Zo krijg jij nooit meer last van koude voeten in huis! Daarnaast is de vloer gemakkelijk schoon te maken door het gladde oppervlak. Dit is ideaal als je een huishouden met kinderen hebt. 

Levensduur

Heb jij recent een schitterende PVC vloer laten leggen in huis? Dan begrijpen wij dat je hier zo lang mogelijk van wilt genieten. De levensduur van een PVC vloer is ongeveer 35 jaar. Deze levensduur is te verlengen door regelmatig jouw Hebeta PVC te reinigen. Hierbij adviseren wij om minstens twee keer per week jouw vloer onder handen te nemen. Door het egaal oppervlak van een PVC vloer is dit gemakkelijk te doen met een stofzuiger en dweil. Hiermee voorkom je dat stof en vuil jouw vloer beschadigen. Niemand zit immers te wachten op krassen of vlekken. 

Reinigen

Zodra je met een stofzuiger al het vuil hebt verwijderd van jouw PVC vloer dan is het tijd om te gaan dweilen. Vanzelfsprekend weet iedereen hoe je een vloer moet dweilen. Toch gaat het vaak mis door het gebruik van een verkeerd reinigingsmiddel. Een Floorify PVC heeft namelijk een ander reinigingsmiddel nodig dan een laminaatvloer. Het beste reinigingsmiddel blijft water. Hierbij is kokendheet water niet te adviseren aangezien dit slecht is voor de kunststof bovenlaag. Deze bovenlaag kan gaan smelten. Het gebruik van koud of lauwwarm water is hierdoor te adviseren. Wil je toch een frisgevoel in huis hebben? Dan kan je een scheutje schoonmaakazijn aan het water toevoegen. Hierbij maakt het niet uit of je voor een geurende of een neutrale schoonmaakazijn gaat.

Voorkom schade

Door de komst van het internet zijn veel mensen hun kennis en ervaring gaan delen. Dit geldt ook voor tips bij het reinigen van een PVC vloer. Het is belangrijk om te weten dat niet al deze tips ten goede komen van jouw vloer. Sommige tips kunnen zelfs flinke beschadigingen opleveren. Dit is ontzettend zonde! Om dit te voorkomen vertellen wij je graag welke reinigingsmiddelen je absoluut moet vermijden. Dit zijn groene zeep en allesreiniger. Beiden klinken onschuldig, maar dat zijn ze niet aangezien beiden zeep bevat. Zeep is slecht voor een PVC vloer. Het laat niet alleen strepen achter, maar tast ook de kunststof bovenlaag aan. Op de lange termijn krijgt jouw vloer last van lelijke, doffe plekken. Deze schade is helaas niet te herstellen, waardoor er een nieuwe PVC vloer moet komen. Gelukkig is dit eenvoudig te vermijden door jouw vloer vanaf nu slechts te reinigen met water. Zo heb jij nog jaren plezier van jouw stijlvolle PVC vloer.