Hoe ontstaat een verstopt riool en wat kun je eraan doen?

9 februari 2022 0 Door Admin
Hoe ontstaat een verstopt riool en wat kun je eraan doen?

Veel mensen spoelen rommel door het toilet wat eigenlijk niet via die manier weggegooid zou moeten worden. Door bepaalde dingen door het toilet te spoelen kan er verstopping ontstaan. Een verstopt riool valt meestal niet zelf op te lossen en hiervoor zal een ontstopper ingezet moeten worden. Lees in deze blog hoe zo’n verstopt riool ontstaat en wat je er vervolgens aan kunt doen. 

 

Verkeerde voorwerpen doorspoelen 

Uiteindelijk weten we natuurlijk allemaal waar een toilet voor is bedoeld, maar er zijn ook een aantal dingen waarvan je zou denken dat ze doorgespoeld zouden kunnen worden maar dit helemaal niet kan.  

Denk bijvoorbeeld aan vochtige doekjes, waarvan je zou denken dat ze geen kwaad kunnen net als normaal toiletpapier. Let daarom op de verpakking van de vochtige doekjes voordat je deze in de wc gooit. Hier wordt namelijk op aangegeven of deze wel of niet geschikt zijn voor doorspoelen. 

Verder is het ook van belang dat je geen etensresten wegspoelt. Of dit nou door het toilet is of bij de wasbak, in beide gevallen kan er opnieuw verstopping ontstaan. Door op deze kleine dingen te letten, voorkom jij gemakkelijk het ongemak van een verstopt riool. 

 

Hulp inschakelen 

Mocht het nou toch het geval zijn dat jij last hebt van een verstopping in het riool, dan kun jij het best de hulp inschakelen van een ontstoppingsbedrijf. Zij zullen voor jou zorgvuldig het riool ontstoppen en van tevoren de oorzaak vaststellen. Zo weten zij precies wat er nodig is voor de ontstopping en ben jij er zo snel mogelijk vanaf.  

De kosten van een riolering ontstoppen zijn volledig afhankelijk van het type verstopping. Je kunt bijvoorbeeld alleen last hebben van een verstopt doucheputje, maar in sommige gevallen moet er gebruik worden gemaakt van een hogedrukreiniger bij grotere verstoppingen. Daarnaast hanteren bedrijven een vast tarief of arbeidsloon. Voor het gehele kostenplaatje kun jij vooraf al met het bedrijf in gesprek gaan zodat je duidelijk in kaart hebt hoeveel jij kwijt bent. Al met al is een verstopping in het riool geen pretje en ben jij straks maar al te blij dat een ontstoppingsbedrijf jou van deze zorgen ontneemt.