Hoe ontstaat waterschade?

18 januari 2022 0 Door Admin
Hoe ontstaat waterschade?

Is er een leiding gesprongen of is er hevig regenval geweest? Een gevolg hiervan is waterschade. Er zijn verschillende oorzaken van waterschade, maar een ding is zeker,  het is erg vervelend! Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk actie onderneemt wanneer u last heeft hiervan, zo beperkt u verdere schade.

Wanneer is er sprake van waterschade?

Wanneer een woning is beschadigd door lekkend water, is er sprake van waterschade. Oorzaken verschillen en er zijn meerdere gradaties als het gaat om waterschade. Vaak wordt het door een breuk in de waterleiding veroorzaakt. Deze breuk kan ontstaan door vorst, roest, metaalmoeheid en een verkeerde constructie.

Oorzaken van waterschade

Het is duidelijk dat waterschade vervelend is, maar hoe ontstaat het precies? Weersomstandigheden zijn hier een groot onderdeel van. Hieronder valt vorst, hevige regenval en een verhoogd rivierpeil. Daarbij kan de oorzaak ook een foutieve constructie van de waterleiding voor waterschade zorgen. Ouderdom komt er ook bij kijken, zoals roest en metaalmoeheid.

Actie ondernemen

Bij een lekkage of een overstroming kunt u het beste eerst de hoofdkraan afsluiten. Als de hoofdkraan afsluit, dan beëindigt u de watertoevoer en beperkt u de mogelijk schade. Sluit ook de elektriciteit af als dit nodig is. Heeft u deze stap ondernomen? Neem dan contact op met een loodgieter en uw verzekering! De meeste verzekeringen zijn 24/7 bereikbaar voor schade en dan voorkomt u aansprakelijkheid voor de schade. Neem foto’s zodat u deze kan insturen en neem contact op met de brandweer als de waterschade uit de hand loopt. Ze pompen het water voor u weg! Professionals helpen u verder met het laten drogen van uw woning en de volgende stappen.