Hoe pak je de renovatie van jouw huis aan?

8 maart 2021 0 Door Admin
Hoe pak je de renovatie van jouw huis aan?

Is jouw huis inmiddels wel aan een opknapbeurt toe? Op dit moment zitten veel mensen thuis vanwege de coronamaatregelen. Juist nu is er dus tijd om de ruimtes in je huis onder handen te nemen waar jij je al jaren aan stoort. Het probleem is echter dat de meeste mensen niet weten waar ze moeten beginnen en hoe ze te werk moeten gaan. Voorkom dat je in de stress schiet en vervolgens door de bomen het bos niet meer ziet. Lees in deze blog tips om tot een succesvolle renovatie van je huis te komen.

Waak voor onderschatting

Het grootste probleem bij het opknappen van je huis is dat de meeste mensen het onderschatten. Denk er niet te makkelijk over en vlieg zo’n verbouwing aan zoals je ook een project op je werk zou aanpakken. Brainstorm eerst goed met de betrokkenen hoe jij/jullie het resultaat voor ogen zien. Heb je hierbij hulp nodig? Stap dan eens een woonwinkel binnen om te brainstormen. Zij weten meestal al gauw te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn en geven zinvolle tips en advies. Zelf ben ik een woonwinkel in Enschede binnengestapt om dit te doen

Plannen is de sleutel

Maak vervolgens een planning. En houd je vooral ook aan die planning. Neem in deze planning alles mee wat gedaan moet worden en van wie je afhankelijk bent om de klus af te ronden. Zo vergeet je niet om mensen op tijd om hulp te vragen. Maak vervolgens een realistische tijdsschema, zodat je niet continu een tijdsdruk voelt. 

Haal het benodigde materiaal in huis

Nadat de planning is gemaakt en iedereen op de hoogte is van wat er van diegene verwacht wordt, kan er gewerkt worden. Alleen dan moeten er eerst spullen in huis gehaald worden om de klusjes uit te voeren. Maak ook hier een lijst. Schrijf zo gedetailleerder mogelijk op wat je allemaal nodig hebt. Ook al zijn het de kleinste of meest vanzelfsprekende dingen. Iedereen weet namelijk dat je een verf en een kwast nodig hebt om de muren te verven. Maar het is bijvoorbeeld ook handig om vuilniszakken in huis te hebben voor het vuil dat ontstaat. Of een sponsje om de kozijnen mee af te nemen voor dat je gaat verven. Met andere woorden, denk bij elk klusje na over álles wat je nodig hebt en schrijf het op. Zodoende wordt je niet geremd of afgeleid tijden het klussen. 

Meubilair

Als jij het meubilair wilt vervangen, gaat daar ook een proces aan vooraf. Het moet namelijk goed aansluiten op het interieur van je huis. Hiervoor ben ik zelf naar Kötter living in Oldenzaal gegaan. Het meubilair was fraai en paste perfect bij het interieur dat ik voor ogen had in mijn huis. De adviseurs van Kötter wonen hebben ons hierin uitstekend geholpen.