Hoe richt ik mijn veranda in?

15 februari 2023 0 Door Admin
Hoe richt ik mijn veranda in?

Het aanschaffen van een veranda is nog maar het halve werk, de andere helft bestaat uit het aankleden van de veranda en sfeer creëren, zodat je er optimaal van kunt genieten. Hoe jij je veranda goed kunt inrichten, lees je in dit artikel.

Meubels

De eerste stap bij het inrichten van je veranda, is het wegzetten van meubels. Welke meubels je koopt, is compleet afhankelijk van waar je de veranda voor gaat gebruiken. Een hobbykamer vraagt om andere meubels dan een loungeruimte. We noemen wat ideeën op voor verschillende soorten veranda’s. 

 

Woon- en leefveranda’s richt je in door het wegzetten van een heerlijke bank of wegzak-stoelen en een salontafel. Ligbedden zijn ook een goede optie voor een leefveranda, omdat ze je in alle seizoenen het vakantiegevoel geven. Door glazen schuifwanden in je veranda te plaatsen, kun je het hele jaar door genieten van je tuin; of het nu regent of niet. 

 

Ga je de veranda gebruiken als kantoor of hobbykamer, dan richt je deze in met werkbanken of een bureau, goede stoelen en een kast waarin je al je spullen kwijt kunt. Doe dit vooral praktisch, maar wel stijlvol. 

 

Een veranda is perfect om te gebruiken als eetkamer; je kunt dagelijks met uitzicht op de tuin dineren. Het straalt een hoop gezelligheid en warmte uit; een ander voordeel is dat je meer ruimte in de woonkamer en keuken creëert, door de grote eetkamertafel te verplaatsen naar de veranda.

Sfeervol verwarmen

Een veranda met glazen wanden is doorgaans goed geïsoleerd, omdat het glas van HR++ of HR+++ is. Op zonnige dagen verwarmt de veranda zichzelf door middel van UV-licht, maar in de avonden en koudere seizoenen kan het geen kwaad om de veranda extra te verwarmen. Dit kun je doen door het plaatsen van een elektrische sfeerhaard; deze komt met name in een leefveranda mooi uit en geeft een romantische sfeer. Ook kun je kiezen voor infrarood panelen; deze kun je onder andere laten verwerken in schilderijen of  nagenoeg onzichtbaar in het plafond laten plaatsen. 

Verlichting en decoratie

Geen enkele ruimte in het huis is af zonder verlichting en decoratie. In een leefveranda staat een unieke en sfeervolle staande lamp erg mooi en het heeft als voordeel dat je deze gemakkelijk inplugt in een stopcontact. Wanneer je de veranda als eetkamer gebruikt, zijn hanglampen boven de tafel dan wel weer prachtig én functioneel. Met betrekking tot decoratie: planten komen in elke veranda mooi uit; dankzij het licht kunnen ze goed groeien en ze zijn nog goed voor de gezondheid ook. Maak je veranda af met kleine decoratie, zoals droogbloemen in een mooie vaas, beelden en sculpturen en kaarshouders.