Hoe vind je een goed schildersbedrijf?

7 juli 2022 0 Door Admin

Je huis schilderen is een hele klus. Vooral wanneer je de binnenboel wilt laten doen. Dit gaat vaak gepaard met een paar dagen waarin het hele huis op zijn kop staat. Werkmannen en vrouwen die heen en weer lopen met druipende kwasten en potten verf. Het is belangrijk dat ze hun werk goed en snel doen, zonder je persoonlijke spullen te beschadigen. Hoe weet je nou welk schildersbedrijf je kunt vertrouwen? Hier volgen 5 handige tips!

1. Vraag vrienden, collega’s of familie om een adresje

Een van de meest belangrijke uitspraken in het ondernemerschap luidt “De beste reclame is mond-tot-mondreclame”. En zo is het maar net! 

Heb jij familie, vrienden, of misschien een buurman die net wat schilderwerk heeft laten verrichten? Vraag of ze het door hen ingehuurde schildersbedrijf zouden kunnen aanraden, of juist niet! Een mondelinge review uit de eerste hand is nog altijd het beste! 

2. Bekijk een vergelijkingssite

Op het internet zijn verschillende reviewsites die je kunt raadplegen. Op een goede, onafhankelijke reviews site kun je de ervaringen en meningen van andere consumenten lezen die ervaring hebben met een bepaald bedrijf. 

Vaak staan er op de website van het bedrijf zelf ook enkele reviews of “testimonials” afgedrukt. In hoeverre deze van echte klanten zijn mag je jezelf afvragen. 

 

Een reviewsite is een absolute uitkomst omdat je hier ook de meningen kunt lezen van mensen die je niet persoonlijk kent. Onbekende consumenten hebben er geen enkel belang bij om te liegen. 

3. Vraag naar een portfolio

Je kunt hierbij denken aan beeldmateriaal waarin je het schildersbedrijf aan het werk ziet een monumentaal pand op te knappen, of waarin ze voor de interieurdecoratie hebben gezorgd. Het gaat om een inventarisatie van de persoonlijke competenties, liefst onderbouwd met bewijzen. Net als bij de review zullen ze op hun eigen website nooit beeldmateriaal plaatsen van prutswerk. 

4. Geef eerst een kleine opdracht

Wanneer je van je vrienden of via een diensten overzicht een schilder hebt gevonden, maar je twijfelt nog steeds of hij de ‘goede man’ voor de job is, vraag hem (of haar) om eerst bijvoorbeeld 1 raam of 1 kamer te doen, als zijnde een proefperiode. Ben je niet tevreden? Dan kan je na de proef zonder problemen van de rest van de opdracht afzien en een andere schilder in dienst nemen. 

 

5. Koop een mooie muursticker of kies voor behang

Kom je er niet uit, om een goede schilder in dienst te nemen? Waarom kies je niet voor een ander alternatief, zoals bijvoorbeeld behang, of een muursticker. Dan weet je zeker dat de afbeelding op jouw binnen- of buitenmuur er uit komt te zien zoals jij dat wilt.