Hotelkamer inrichten voor jouw gasten

16 november 2021 0 Door Admin
Hotelkamer inrichten voor jouw gasten

Een hotelkamer of het gastenverblijf is de plek waar gasten tot rust kunnen komen en waar ze moeten ontspannen. Het is daarom belangrijk dat deze plek goed ingericht is. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om de kamer praktisch in te richten, maar denk ook aan gezelligheid en ontspanning. Hoe je dat doet en wat daarvoor nodig is vertellen we in deze blog.

Wat heb je nodig?

Begin bij de basis, zorg er dus voor dat er een goed bed in staat met de juiste benodigdheden. Een bed heeft natuurlijk een goed matras nodig, een goede deken met kussens. Wil je echt dat je gasten zich thuis voelen en een ontspannen nacht beleven? Zorg dat voor een dekbedovertrek van Egyptisch katoen. Egyptisch katoen voelt namelijk een stuk beter aan dan ‘gewone’ katoen. De kwaliteit is een stuk beter omdat het op een andere manier geweven is. Echte hotelbedden kun je trouwens ook gewoon kopen. Deze bedden zijn net wat comfortabeler dan gewone bedden. Verder is een goede badkamer natuurlijk belangrijk en zorg daarbij ook voor een spiegel met wastafel. Belangrijk hierbij is dat ook hier zeep en shampoo ligt. Een stukje service.

Wat is nog meer gewenst?

Verder zijn er nog een aantal kleine dingen die zeker gewenst zijn in een hotelkamer of gastenverblijf. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg stopcontacten, een prullenbak met een zakje en nachtlampjes met een nachtkastje. Is er de mogelijkheid om een kind mee te nemen? Zorg dan ook voor een plek waar een baby verschoont kan worden of een kind kan slapen. Naast alleen een bed kan het prettig zijn om een stoel of bank toe te voegen aan de hotelkamer. Zo kunnen de gasten naast op bed ook op een ander meubelstuk zitten. Kies bijvoorbeeld voor een mooie fauteuil, geeft gelijk een ook huiselijke indruk. 

Je wilt tenslotte het beste voor je gasten, dus een fijne hotelkamer is wel zo fijn. Ze komen hier tot rust en ontspannen hier tijdens een weekendje weg bijvoorbeeld.