Houten vloer kopen? Handige tips!

6 december 2018 0 Door Admin
Houten vloer kopen? Handige tips!

Houten vloer kopen? Handige tips!

Ga je een houten vloer kopen, dan wil je daar graag jaren mee doen. Ook wil je dat de kamer ervan opknapt. Waarschijnlijk kies je voor een warme uitstraling, hout is mooi natuurlijk materiaal. Waar let je op als je een houten vloer gaat kopen?

Kwaliteit houten vloer

Er is van alles te koop op het gebied van houten vloeren. Uiteraard heb je ook diverse prijscategorie├źn. Misschien is een houten vloer van goede kwaliteit iets duurder, maar aan de andere kant gaat deze wel jaren langer mee. En de uitstraling is vaak ook veel beter. Zeker als je jonge kinderen hebt, heeft een vloer best veel te verduren. Let dan bij het houten vloer kopen echt op de kwaliteit. Kies dan voor een harde houtsoort. Meestal zijn deze ook vrij gemakkelijk in het onderhoud.

Een goede ondervloer

De ondervloer zie je niet, maar dat wil niet zeggen dat deze onbelangrijk is. Hij vormt als het ware de fundering van je vloer. Heel belangrijk is vooral dat de ondervloer egaal is. Bedenk ook voordat je een houten vloer gaat kopen of je wel of geen vloerverwarming wilt.

Afwerking houten vloer

Heb je de vloer van je dromen gevonden, dan is het tijd om na te denken over de afwerking. Er zijn allerlei mogelijkheden wat dat betreft. Wil je de vloer in een bepaalde kleur laten lakken? Kies je voor oli├źn of verven? Het kan allemaal en de afwerking bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling.

Houten vloer zelf leggen of niet

De houten vloer zelf leggen kan je geld besparen. Maar is het echt handig om te doen? Ben je heel ervaren op dit gebied, dan is het natuurlijk geen enkel probleem. Heb je het echter nog nooit gedaan, dan kun je de vloer beter door een professional laten leggen. Zeker als je ook vloerverwarming laat leggen en het gebeurt niet goed, dan loop je de kans dat de vloer krom trekt.

Vloer is de basis van je interieur

Als mensen een ruimte binnenkomen, valt de vloer vaak als eerste op. Let daarom tijdens het houten vloer kopen op de uitstraling van de vloer. Past het soort hout bij jouw interieur? Kies je voor modern of klassiek? Houd je van landelijk of industrieel? Bij iedere stijl en inrichting is wel een bijpassende houten vloer te vinden.

Bron: www.renovatienieuws.nl