Houten vloeren in alle soorten

6 december 2021 0 Door Admin

Houten vloeren geven een kamer karakter. Dit komt natuurlijk doordat hout een levend materiaal is. Er is eigenlijk geen vloer hetzelfde. Dit is juist ook en belangrijke reden waarom veel mensen ervoor kiezen om dit in de kamer te plaatsen. Er zijn wel heel veel soorten waar je voor kunt gaan. Je kan kijken naar het soort hout, maar ook naar de structuur. Daarnaast is er ook met het afwerken veel te doen. Daardoor kan je van elke vloer een eigen vloer maken. Dat is ook wel heel leuk om te bekijken wanneer je een nieuwe vloer zoekt.

Het voordeel van een eigen karakter

Dat de houten vloeren allemaal een eigen karakter hebben, heeft natuurlijk ook een groot voordeel. Het is bijvoorbeeld zo dat je voor meer charme kunt zorgen. Het geeft een uitstraling die bij jou past en die nergens anders tot zijn recht zou komen. Daardoor kan je ook zeker zijn dat je een hele eigen sfeer neerzet in huis. Het is juist fijn wanneer jouw huis ook als jouw plek voelt. Daar doe je het allemaal ook voor. Je haalt de sfeer van buiten eigenlijk gewoon naar binnen. Wie wil dat nu niet?

Vloer voor de lange termijn

Het leuke aan houten vloeren is dat ze ook goed geschikt zijn voor de lange termijn. Veel gebruikers van het hout vinden dat de vloeren door de jaren heen alleen maar mooier zijn geworden. Wanneer je al jaren verder zijn, dan is de sfeer nog precies hetzelfde als toen je de vloer net liet leggen. Vaak is er zelfs alleen nog maar meer sfeer in gekomen doordat de vloer ook wat is gaan werken en leven. Dit is natuurlijk te danken aan het gebruik. Dit geeft de vloer nog meer een eigen gevoel. Dat is zeer belangrijk.

Welke vloer kies je?

Houten vloeren zijn er dus in heel veel soorten. Dat vraagt dus ook enig nadenken en afwegen. Juist doordat er zoveel soorten zijn, is het mogelijk om een vloer te vinden die precies aansluit op wat je verder aan interieur in de woning hebt. Daarmee kan je er in ieder geval zeker van zijn dat de woning precies zo wordt als je voor ogen hebt. Dat is ook het leuke aan hout. Het maakt je heel flexibel en het pakt vaak nog veel beter uit dan je misschien had gedacht. Dit is een verrassend effect van hout.

Geef het de tijd

Wanneer je aan de slag gaat met houten vloeren, dan kijk je dus ook naar de lange termijn. De vloer ziet er nu anders uit dan over enige tijd. Dat is dus wel iets wat je mee moet nemen in je keuze. Wanneer je voor hout kiest, dan kies je iets waar je niet alleen nu, maar ook over tientallen jaren plezier van hebt. Het is wel zo fijn om te bekijken wat de verschillen zijn tussen de houtsoorten en de manier van bewerken. Zo kan je zeker zijn dat je precies krijgt wat je graag wil.

Kijk voor inspiratie op de site van LAB21 – De vloeren specialist van NL