Huis verbouwen of verhuizen?

5 november 2020 0 Door Admin
Huis verbouwen of verhuizen?

Als je ruimte tekort komt in je huis, heb je eigenlijk maar twee opties. Je kunt er voor kiezen om te verbouwen, maar vaak is dit niet mogelijk als je in een grote stad woont. Je hebt dan een kleine kans om een vergunning te krijgen voor de verbouwing. Hierdoor is het in de meeste gevallen de enige optie om toch te gaan verhuizen.

Verbouwen

Er zijn een aantal voordelen van het verbouwen van je huis. Er komen natuurlijk bij een verbouwing een hoop dingen kijken. Toch is het doorgaans minder gedoe om een verbouwing rond te krijgen dan een verhuizing. Het is als je gaat verbouwen belangrijk om te weten wat je aan het doen bent. Als je geen verstand hebt van verbouwen en klussen kun je er maar beter voor kiezen om de meeste dingen door een aannemer te laten opknappen. Als je er voor kiest om het toch zelf te gaan doen is het belangrijk dat je de juiste materialen koopt. Het is dan wel iets duurder dan dat je de goedkoopste materialen inkoopt, maar kwaliteit is in zo’n situatie toch echt belangrijker dan het geld.

Verhuizing

Als je in een grote stad woont, is de kans groot dat je geen vergunning zal krijgen om te verbouwen. Als je dan toch een groter huis wil zul je moeten verhuizen. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je het goede materiaal regelt. Zo kun je bijvoorbeeld een verhuislift in Utrecht huren, zodat je niet de hele tijd de trap op en neer hoeft te lopen met zware spullen. Dit scheelt enorm veel tijd en moeite bij een verhuizing die niet vanaf de begane grond plaatsvindt. Als je een verhuisbedrijf inhuurt hoef je meestal zelf geen spullen te huren. De materialen zijn normaal gesproken bij de prijs van het verhuisbedrijf inbegrepen.