Industriële tafelpoten: De nieuwste interieurtrend

12 januari 2022 0 Door Admin
Industriële tafelpoten: De nieuwste interieurtrend

De industriële stijl is tegenwoordig lang niet altijd meer in fabrieken terug te vinden. Iedereen die zich bezighoudt met wooninrichting en interieurtrends kan het de laatste tijd niet ontgaan zijn. De industriële stijl heeft langzaam maar zeker zijn intrede gedaan in het interieur van de Nederlandse huishoudens. Dit heeft geleid tot interessante woonkamer ontwerpen en studeerkamers. In dit artikel gaan wij daarom dieper in op wat deze industriële woonstijl nu precies inhoudt, wat de kenmerken ervan zijn en misschien wel de meest bekendste trend binnen deze stijl: industriële tafelpoten.

De industriële woonstijl

Wat misschien wel de grootste reden is dat de industriële woonstijl de laatste tijd steeds meer wint aan populariteit is dat hij redelijk makkelijk te herkennen is. Ook is deze stijl, die duidelijk zichtbaar terugkomt in bijvoorbeeld industriële tafelpoten, een welkome afleiding voor velen van andere woonstijlen waarbij er veel wordt gelet op kleine sierlijke aspecten. De industriële woonstijl heeft dus een robuust en grof karakter waardoor het als tegengeluid kan worden gezien op alle andere woonstijlen die het moeten hebben van fijnere details.

Industriële tafelpoten en kenmerken

Zoals we al eerder zeiden, is de industriële stijl duidelijk te herkennen als je eenmaal weet waar je op moet letten. Dit komt ook duidelijk terug in de industriële tafelpoten onder grote, grove eetkamertafels en salontafels die je vast en zeker niet ontgaan zijn. Kenmerkend voor deze woonstijl is namelijk dik hout in natuurlijke houtkleuren, die vaak donkerbruin van kleur zijn maar tegenwoordig ook steeds vaker verkrijgbaar zijn in lichte houtkleuren. Dik hout dat er ruw en grof uitziet is dus het eerste kenmerk van deze woonstijl. Wat we hiernaast terugzien in industriële tafelpoten is het tweede kenmerk van de industriële woonstijl, namelijk: zwart metaal. Deze woonstijl wordt dus gekenmerkt door de combinatie van vaak donkerder bruin hout en zwart metaal dat in verschillende meubels terugkomt.

Industrieel meubilair: van tafelpoten tot dressoirs

Nu we het hebben gehad over de kenmerken van deze woonstijl, wordt het je misschien duidelijk waarom je tegenwoordig toch altijd overal donker hout en zwart metaal terug ziet komen. Een bepaald soort meubilair dat zich erg goed leent voor deze stijl zijn eetkamertafels. Dat komt doordat een grote grove eetkamertafel door iedereen vaak goed gebruikt kan worden. Kenmerkend aan dit type tafel is dus een dik en donker tafelblad met zwarte, vaak gelaste industriële tafelpoten. Er zijn hierbij verschillende soorten industriële tafelpoten denkbaar in verschillende vormen en designs. Wat de beste keuze voor jou is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en je budget. Wat je voorkeuren ook zijn, er zijn altijd industriële tafelpoten die bij je woonkamer en wensen passen.