Je huis verkopen zonder makelaar? Dat kan zo!

11 november 2021 0 Door Admin

Bij het verkopen van een woning kan een makelaar erg veel toegevoegde waarde bieden. Maar het inschakelen van een makelaar kan ook erg duur zijn en is niet noodzakelijk voor het verkoopproces. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je je woning kan verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Daarover lees je in deze blog meer. 

Verkoop je huis zelf

Het verkopen van je woning zonder makelaar is niet moeilijk, maar kost wel veel tijd. Je zult namelijk alle dingen die normaliter door een makelaar geregeld worden zelf moeten doen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het opstellen van de Funda-advertentie inclusief foto’s en tekst. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhandelingsproces. Ten slotte zul je ook alle bijbehorende administratie zelf moeten doen. 

Internetmakelaar

Wanneer je een groot deel van de verkoop zelf wil doen, maar toch niet alles uit handen wil geven is een een internetmakelaar de perfecte middenweg. Bij het inschakelen van een internetmakelaar ben jij zelf verantwoordelijk voor het schrijven van de advertentietekst, het maken van foto’s en het leiden van bezichtigingen. De makelaar zal aan de hand van de waarde van je woning een vraagprijs vaststellen, verkoopmateriaal leveren en de verkoopovereenkomst opstellen. Daar staat echter wel tegenover dat het tarief van een internetmakelaar een stuk goedkoper is dan dat van een reguliere makelaar.

Huizeninkoper

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om je woning te verkopen aan een huizeninkoper. Op deze manier kan je je woning snel én voor een eerlijke prijs verkopen. Eerst zal een woninginkoper je woning taxeren om de waarde ervan te kunnen bepalen. Vervolgens zal aan de hand hiervan een vrijblijvend bod uitgebracht worden. Indien je dit accepteert, zullen de details zoals bijvoorbeeld de opleverdatum besproken worden. Ten slotte teken je natuurlijk de verkoopovereenkomst! Dit hele proces vindt binnen 7 dagen plaats, waardoor je je woning binnen een week verkocht kan hebben.