Je voordeur schilderen

6 augustus 2021 0 Door Admin

Een blik nieuwe verf is alles wat nodig hebt om de aanblik van je huis onmiddellijk te verfraaien en om je eigen humeur op te vrolijken als je de oprit oprijd. Het opruimen van de afbladderende verf van je voordeur is een eenvoudige en bevredigende klus dus waarom zou je er niet een dagje voor uit trekken om je voordeur en daarmee het aangezicht van je huis, een metamorfose te geven.

Voordeuren ondergaan dagelijks allerlei soorten weertypen en blijven in weer en wind de ingang van je woning. Het is dan ook niet gek dat je een keer in de zoveel tijd een dag moet uittrekken om je voordeur te voorzien van een nieuwe laag verf. Hoewel je dit kunt zien als een naar karwei dat nou eenmaal gedaan moet worden, kun je het ook zien als een mogelijkheid om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers of natuurlijk voor jezelf. Schilderen is een van de gemakkelijkste verbeteringen die je aan je huis kunt brengen. Als je ´s ochtends begint, kun je het project tegen het vallen van de avond helemaal af hebben. Maar waar begin je?

 

De voorbereiding

Voor het beste resultaat, zeker als je beide kanten van de deur wilt schilderen, moet je de deur uit zijn scharnieren te tillen. Dit kan een hele klus zijn , voordeuren zijn tenslotte zwaar, maar aangezien je liever niet jaren nog naar slecht schilderwerk wilt kijken, is het ten zeerste aan te raden. Kijk over er mogelijk een familielid of buur je kan helpen met deze klus. Zorg dat een ruimte of gedeelte in de tuin heb ingericht voor de klus.

Als de oude laag verf op de deur gebarsten is of afgebladderd, verwijder dit dan met een plamuurmes. Pas hierbij op dat u de deur niet beschadigd. Maak de ruwe delen van de deur glad met fijn schuurpapier voordat je het oppervlak schoonmaakt met warm zeepsop. Veeg de deur af met een pluisvrije doek en zorg ervoor dat de deur helemaal droog is voordat je met schilderen begint. Haal tenslotte de deurklink en scharnierset van de deur.

 

Je voordeur in de verf zetten

Je hebt geen primer nodig voordat je begint met verven maar als de oude kleur van je deur donkerder is dan de nieuwe kleur, dan zal je misschien toch een primerlaag moeten overwegen. Als je een primer verf combinatie koopt, moet je in principe met twee lagen klaar zijn. Roer de verf door voordat je deze aanbrengt. Gebruik een penseel rond de buitenranden en hoeken. Schakel over naar een kleine verfroller om de vlakke delen van de deur sneller te laten werken. Breng de laatste laag op dezelfde manier aan. Als je klaar bent heb je misschien wat extra droogtijd nodig. bevestig na het drogen de klinken en het hangwerk weer en klaar ben je!

 

Bron: Kadeliving.nl