Lekkere geur in huis met behulp van staafbranders

9 maart 2021 0 Door Admin
Lekkere geur in huis met behulp van staafbranders

Een lekkere geur in uw woning, kan veel met u doen. Ruiken is een van onze zintuigen en deze gebruiken wij dan ook dagelijks. Toch is dat niet altijd om lekkere geuren te ruiken, maar in sommige gevallen ruiken we hier juist ook vervelende geurtjes mee. Mocht dit in huis zo zijn, is het natuurlijk altijd mogelijk op verschillende manieren nom een lekkere geur in huis te krijgen. In deze tekst gaan we kijken bij verschillende manieren waarop je er voor kan zorgen dat er een lekkere geur in de woning ontstaat zoals bijvoorbeeld met staafbranders.

Een lekkere geur in huis met staafbranders

Allereerst kan dit door middel van staafbranders. Staafbranders kunnen in een speciale houder gezet worden en aangestoken worden. Vervolgens is het belangrijk om te blazen tegen het stokje zodat het vuur uitgaat en er rook vrij komt. De rook is dan ook juist waar de lekkere geur vandaan komt. Het stokje brandt langzaam op en verspreid op die manier dan ook de geur door de woning heen. Meestal hebben de stokjes een vrij kruidige geur. De stokjes zouden zelfs vanuit verschillende landen gebrand worden om geluk of andere positieve wensen die iemand heeft. 

Lekkere geur in huis met behulp van wax melts

Toch is het niet de enige manier om een lekkere geur in huis te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van wax melts. Dat zijn kleine vormpjes die gemaakt worden van geur wax. Wanneer je deze vervolgens smelt, komt de geur olie vrij. Wanneer deze verdampt, komt er ook een aangename geur vrij. De melts zijn net iets gevarieerder dan de staafbranders omdat de geurloze van allerlei verschillende geuren hier in gestopt kan worden. Ook is het nog eens mogelijk om de was melts te combineren met elkaar. Verschillende geuren samen zorgen er dan voor dat er nog een lekkerdere geur ontstaat. De melts worden vaak in een speciale brander gedaan waar een waxinelichtje onder geplaatst kan worden. 

Alternatief: Geurkaarsen

Als laatste is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om geurkaarsen te gebruiken. Dit zijn kant en klare kaarsen met een lekkere geur. Vaak kun je deze gewoon normaal aanzetten met een lont en werken deze vrijwel hetzelfde als de melts hierboven. Door het smelten van het wax, komt de geurloze vrij en verspreid deze zich door de gehele woning. Al met al zijn er dus een hoop verschillende manieren om een lekkere geur in huis te krijgen van zoete tot kruidige geuren.