Mancave bouwen? Hier moet je aan denken

26 november 2021 0 Door Admin
Mancave bouwen? Hier moet je aan denken

Waarschijnlijk is het net als voor vele mannen ook één van jouw dromen, een eigen mancave. Een droom hebben is natuurlijk leuk, maar er moet een dag komen waarop deze droom kan worden gerealiseerd. In dit artikel vertellen we je waar je aan moet denken als je een mancave laat bouwen.

Denk na over de ruimte en financiën 

Het is allereerst verstandig om opzoek te gaan naar een geschikte locatie. Ga je voor de ongebruikte zolder of die grote schuur in de tuin die niet worden gebruikt? Heb je dit niet, wees niet getreurd, er zijn vele andere opties. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuis in je tuin laten bouwen of een kelder onder je huis laten graven. Als je zelf een mancave wilt bouwen moet je wel altijd rekening houden met de fundering, kabel detectie, materialen en elektriciteit. Om de wens van een mancave te kunnen vervullen moet je er natuurlijk wel de financiële middelen voor hebben. De kans is aanwezig dat je dit geld niet even tevoorschijn tovert, dus je hiervoor wel sparen of een lening aanvragen. 

Het doel van de mancave

Nu duidelijk is wat de locatie van de mancave wordt, is het tijd om na te denken over het doel ervan. Wordt het een rustige werkplek waar jij alle tijd hebt voor jouw eigen bedrijf of een rustige plek voor een goed boek? Of dient de mancave echt voor entertainment voor jou en je vrienden? Je hoort wel dat bijna alles mogelijk is en dat je er al je creativiteit in kwijt kunt. Denk hier in ieder geval wel goed over na voor je begint aan de bouw van de mancave.

Het ontwerp en de inrichting

Nu komt het leukste gedeelte, namelijk het ontwerpen en inrichten. Als je heel creatief bent kun je zelf een ontwerp maken. Ben je dit niet, dan kun je dit altijd laten doen door iemand anders. Bedenk bij het ontwerp ook vast wat je er allemaal in wilt zetten. Ga je voor een industriële, kalme stijl? Ga dan voor mooie posters, sfeerlampen en comfortabele meubels. Wil jij jouw mancave omtoveren tot cafe? Een mooie grote flatscreen aan de muur om alle sportwedstrijden te bekijken en een koelkast voor (non) alcoholische versnaperingen kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maak het af met een bar, dartbord en pooltafel zodat jij helemaal klaar bent voor een avond uit met vrienden, gewoon bij jou thuis.