Met welke materialen worden meubels gemaakt?

11 maart 2022 0 Door Admin
Met welke materialen worden meubels gemaakt?

Als je je interieur in het nieuw wilt steken, dan is materiaalkeuze ongetwijfeld één van de belangrijkste factoren waar je rekening mee houdt. Een beslissing maken is echter niet altijd gemakkelijk, aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende opties zijn!

 

Welke materialen zijn er nu zoal voor meubilair, en wat zijn de voordelen van elke opties? Hieronder lees je alles wat je moet weten!

Enkele van de populairste materialen voor meubels

Het materiaal waar een meubelstuk uit bestaat heeft een enorme invloed op de duurzaamheid, kwaliteit én natuurlijk de uitstraling van dat meubelstuk. Zo is een epoxy giethars tafel kopen een duurzamer alternatief. Daarom is het belangrijk om juist te kiezen, en dit overzicht helpt je daarbij:

1. Hout

Eerst en vooral is er hout, een natuurlijk materiaal dat het meubelstuk ook een natuurlijke uitstraling zal geven. Afhankelijk van je voorkeur en je woonstijl kan je kiezen voor gelakt of geolied hout, maar er bestaan ook meubelstukken die dankzij een minimale behandeling erg rustiek en robuust ogen. Hout is redelijk duurzaam als het van kwaliteit is en het geeft je interieur natuurlijk een rustgevende, gezellige look.

2. Laminaat

Als je graag de natuurlijke, ontspannen look hebt van hout in je interieur maar het graag iets lichter wilt, dan is laminaat een goede oplossing. Dit materiaal bestaat eigenlijk uit allemaal verschillende lagen hout die tegen elkaar gedrukt zijn. Laminaat is vooral van toepassing bij het bouwen van meubels als bureaus, de wanden van kasten, enzovoort.

3. MDF

Ten slotte is er MDF, een materiaal dat bestaat uit fijne, gedroogde houtvezels die het meubelstuk dus ook een natuurlijke uitstraling geven. Het verschil met gewoon hout is dat het een iets ‘gemaakte’ look heeft en dat het altijd met de hand geschilderd of gelakt moet worden. Hierdoor is het wel geschikt voor gebruik als deurlijsten, kasten en andere meubelstukken.

Hoe kies je het beste materiaal voor jouw meubels?

Elke materiaal heeft zijn unieke eigenschappen en dus voordelen, maar waar moet je nu zoal rekening mee houden?

– De prijs: hout kost doorgaans meer dan andere opties

– De look en feel: hout oogt iets natuurlijker

– De prijs: hout kost doorgaans iets meer

 

Wil je zeker zijn dat je voor jouw interieur de best mogelijke oplossing vindt? Houd bovenstaande factoren dan zeker in het achterhoofd om méér uit je inrichting te halen. Daarnaast kan je ook onderzoek doen naar andere mogelijkheden, zoals een epoxy giethars tafel kopen of een aluminium ladekast in huis halen. Meer dan genoeg mogelijkheden voor elk type interieur!