Opvallen met autobestickering, musthave tips

4 november 2021 0 Door Admin

Autobestickering is één van de meest effectieve vormen van reclame. Zeker als je dagelijks de weg op gaat met je voertuig kan het bereik en de effectiviteit van autoreclame enorm groot zijn.

Maar dat geldt alleen als je het goed aanpakt. Anders is autobestickering slechts een verspilling van geld en kun je beter investeren in andere reclamevormen. In dit artikel delen we daarom een aantal musthave tips met je waarmee je autobestickering zo effectief mogelijk maakt.

Speel in op de ‘pijn’ van je doelgroep

Een reclameboodschap komt over het algemeen alleen binnen als je jouw doelgroep weet te raken. Marketeers spreken daarom ook wel eens over ‘de pijn’ van je doelgroep. Hiermee bedoelen ze dus dat je je doelgroep weet te raken met je boodschap doordat je precies het probleem/de pijn benoemd waar ze mee zitten.

Een voorbeeld 

Stel, je hebt een bedrijf dat producten verkoopt om ergonomische werkplekken mee in te richten. Dus dan hebben we het over ergonomische bureaus, bureaustoelen, toetsenborden enzovoorts. De doelgroep zijn mensen die veel computerwerk doen en daarbij last krijgen van bijvoorbeeld hun nek en schouders. 

Een voorbeeld van een reclameboodschap is dan een foto van iemand die achter een bureau aan het werk is en die met een pijnlijk gezicht zijn hand is zijn nek legt. Vervolgens kun je bij de afbeelding een korte zin plaatsen zoals ‘Geen lichamelijk klachten tijdens het werken? Ga naar…’

De foto en de tekst zorg ervoor dat de doelgroep zich herkent in de pijn en dat ze getriggerd worden om contact met je opnemen om een ergonomische werkplek in te laten richten.

Breng voor jezelf dus in kaart wat de pijn van je doelgroep is en stem je boodschap daarop af. Maak je geen zorgen of dat gemeen is. Uiteindelijk gaat het erom dat je je doelgroep helpt en daar worden jij en je klanten blij van.

Maak je autobestickering niet te druk

Eén van de meest voorkomende fouten bij autobestickering is dat de boodschap te druk wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan onnodig veel visuele elementen, veel tekst en zijn veel contactgegevens.

Je kunt het beter zo rustig mogelijk houden en de aandacht op één boodschap vestigen. Vermeld daarbij alleen de contactgegevens die je doelgroep echt nodig heeft om contact met je op te kunnen nemen. Dus concreet zijn dat:

  • Je bedrijfsnaam
  • Je website

Precies, dat zij maar twee dingen. Al het andere kun je achterwege laten.

Zorg dat je boodschap leesbaar is

Door je boodschap rustig te houden kun je ervoor kiezen om een groter lettertype te gebruiken om je boodschap te communiceren. En dat is belangrijk, want over het algemeen heeft je doelgroep slechts enkele seconden de tijd om je boodschap in zich op te nemen. Als ze dan pas je boodschap kunnen lezen als je vlakbij bent is dat simpelweg te kort.

Let op de kwaliteit van de autobestickering

Autobestickering is niet alleen bedoeld om de aandacht van je doelgroep te trekken en nieuwe klanten te werven. Het zorgt namelijk ook voor een professionele uitstraling van je bedrijfsauto’s en een stukje herkenbaarheid.

Dus hoe triest zou het zijn als je reclameboodschap via een lage kwaliteit autobestickering wordt gecommuniceerd? Kies daarom niet voor de goedkoopste oplossing, maar voor professionele autobestickering.

Dat betekent dus dat je een signbedrijf de autobestickering laat aanbrengen en aangeeft dat ze alleen folies van topmerken mogen gebruiken. En vraag ook altijd of de folie van de autobestickering tegen de wasstraat kan. Het is immers vervelend als je met de hand je auto moet gaan wassen als je daar geen zin in hebt.

Tot zover onze tips over hoe je kunt opvallen met autobestickering. Zoals je hebt kunnen lezen komt het in feite neer op slechts enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Als je dat doet is de kans dat je de investering op de autobestickering terugverdiend aanzienlijk.