Tips bij het onderhouden van je vloer

9 februari 2022 0 Door Admin
Tips bij het onderhouden van je vloer

Niets gaat boven een nieuwe woning met nieuwe vloeren, een nieuwe keuken en al het nieuwe wat je daarbij maar kan bedenken. Als eigenaar van deze nieuwe woning wil je natuurlijk dat alles zo lang mogelijk mooi blijft. De vloer is een gebruiksvoorwerp waar je dagelijks overheen loopt, maar waar ook vuil op komt. In deze blog lees jij tips bij het onderhouden van je vloer en kun jij zo lang mogelijk genieten van je nieuwe woning. 

 

Soorten vloeren 

Niet in elk huis ligt hetzelfde soort vloer. De één gaat voor een echte houten vloer, terwijl de ander juist voor een pvc –of laminaatvloer kiest. Per vloer is weer een ander soort onderhoud nodig, omdat niet elke vloer uit hetzelfde materiaal bestaat.  

Iedereen heeft zo weer zijn of haar eigen smaak en op basis daarvan wordt een vloer gekozen. Een pvc-vloer is bijvoorbeeld vaak waterbestendig en daarom makkelijk in onderhoud. Een pvc-vloer in Groningen is hiervan een goed voorbeeld. Van tevoren kun jij een goed beeld krijgen van alle vloeren en deze ook in het echt bekijken. Tegenwoordig zijn veel pvc-vloeren niet eens meer te onderscheiden van echte houten vloeren en is er een wereld aan mogelijkheden. 

 

Onderhoud 

Zoals al eerder genoemd verschilt het onderhoud van een vloer per type. Zo zit er verschil in een vloer van bijvoorbeeld hout of kurk. Deze vloeren hebben beide een andere samenstelling en vragen dus voor het onderhoud om gebruik van bepaalde onderhoudsmiddelen die de vloer mooi houden.  

De meeste onderhoudsmiddelen bestaan uit een zeep voor de vloer en een olie. Met de zeep maak je de vloer op de juiste manier schoon en de olie zorgt er daarna voor dat een witte vloer ook mooi wit blijft. Je kunt het ook zien als een beschermlaag. 

Goed onderhoud van een vloer verlengt de levensduur ervan. Het zou zonde zijn dat je door het gebruik van de verkeerde onderhoudsmiddelen minder lang kunt genieten van jouw nieuwe vloer. Let er daarom op dat je de juiste informatie opzoekt of kies voor je vloeren laten onderhouden in Groningen