Tips voor het kopen van een container unit

6 september 2022 0 Door Admin
Tips voor het kopen van een container unit

De wereld van containers kan complex en uitdagend zijn. Maar wij helpen je graag met onze tips voor het kopen van een container unit.

Staat van de container

Wanneer je een zeecontainer koopt, hangt de staat die je kiest af van het beoogde doel van de container. Nieuwe en gebruikte containers worden in de volksmond onder andere gebruikt als medische centra, carports, kantoren, werkplaatsen, woning toevoegingen, zorgunits en opslag.

 

We raden aan om de container te gaan bekijken voordat je je geld uitgeeft. Stockfoto’s hebben de reputatie de werkelijkheid te verbergen. Als je hierop je te veel je vertrouwen legt, kan het zorgen voor een teleurstelling wanneer de eigenlijke container Thuis aan Huis arriveert.

WWT (wind/waterdichte) containers

Deze containers, ook wel Cargo Worthy 2 genoemd, zijn de meest verkrijgbare en goedkoopste om aan te schaffen. Hoewel ze geschikt zijn voor vrachtvervoer, hebben WWT-containers uitgebreide markeringen, krassen en corrosie. Daarnaast hebben ze eerdere reparaties ondergaan en worden ze meestal gebruikt voor opslag.

Containers voor één reis

Containers die voor één enkele reis zijn gebruikt, zijn meestal zo goed als nieuw, afgezien van een paar deukjes en krassen van het transportproces. Ze worden in het buitenland vervaardigd, gebruikt om vracht te verzenden en verkocht zodra ze op hun eindbestemming zijn aangekomen. Ze worden one-trip containers genoemd omdat ze maar één trip hebben gemaakt.

Vorig container gebruik

Een van de dingen waar je op moet letten bij het kopen van een container unit, is het eerdere gebruik. Bijvoorbeeld, containers die worden gebruikt om groenten en fruit te vervoeren, moeten worden behandeld met pesticiden voordat ze voor andere doeleinden worden gebruikt. Aangezien een dergelijke behandeling de houten vloeren kan doordringen, kan sanering noodzakelijk zijn.

 

Het kan zijn dat je veel krijgt. Maar is de container ook geschikt voor het beoogde doel?

Waar een container unit kopen?

Bij Dit is Plek heb je het voordeel dat je de container unit kunt bekijken om onvoorziene teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast hoef je geen werkzaamheden uit te voeren als je bij hen een container unit koopt of huurt. En wil je toch zelf nog klussen om er bijvoorbeeld een Tiny House van te maken, dan kun je een gebruikte unit kopen.