Verander je interieur met zwevende wandpanelen

17 september 2019 0 Door Admin

Een interessante en eenvoudige manier om je huis te decoreren is door zwevende wandpanelen te gebruiken. Tegenwoordig verkrijgbaar in een ruim assortiment op gebied van structuur, afwerkingen en texturen met unieke patronen. Uitgevoerd in verschillende de stijlen, namelijk 3D project panelen, plankpanelen, houtnerf, lambrisering, enzovoort. Hun esthetische en functionele waarden trekken veel aandacht en is daarom de moeite van het experimenteren waard.

Tegenwoordig bieden zwevende wandpanelen een verscheidenheid aan voordelen voor je huis, zoals bij zoveel ultramoderne materialen vragen ze weinig onderhoud en zijn ze makkelijk te bevestigen. Daarom is het wel zo verstandig bij het overwegen van een verbouwingsproject vooraf te beslissen om wandpanelen te selecteren. Wandpanelen zijn gemaakt van moderne materialen, hout is misschien wel het meest gebruikelijke materiaal dat hiervoor wordt gebruikt en waar je misschien direct aan denkt. Maar hout is zeker niet de enige toegankelijke optie.

MDF daarentegen is een van de meest voorkomende meerdere materialen, omdat het als voordeel flexibiliteit heeft als het gaat om samengestelde structuren, lay-outs en modellen. Melamine(coating) is een ook veel voorkomende optie die een meer origineel wand-decor met opvallende kenmerken mogelijk maakt. Polyurethaan panelen geven tegenwoordig een oppervlak aan verschillende sterk ontwikkelde ontwerpen en materialen op de markt.

Zwevende wandpanelen zijn er in diverse keuzes

Sommigen van hen hebben de textuur van natuurlijke houtstructuur, terwijl anderen zijn gemaakt van een soort imitatie dat lijkt op de afwerkingen van kalksteen, boomschors, graniet of marmer. Zodra je het op de muren aanbrengt zullen je bezoekers en je zelf het moeilijk vinden om het verschil tussen echt en namaak te onderscheiden. Tegenwoordig zijn er aangepaste wandpanelen beschikbaar met prints van slangenhuid, leer of 3D-texturen. Deze zijn over het algemeen niet duur en vertegenwoordigen dus een kosteneffectief middel om een artistieke uitstraling aan het interieur toe te voegen.

Het is makkelijk te installeren

Het grootste voordeel van het gebruik van zwevende wandpanelen is dat je het zelf kunt installeren, zelfs als de oppervlakken van je muren door de jaren heen ongelijk zijn geworden. Dus buiten het versieren, renoveert het ook in zekere zijn je muur. Gebruik je andere manieren om je muur te decoreren, ben je verplicht om de muur een totale onderhoudsbeurt te geven. Waarom zou je zoveel moeite doen als deze decoratieve wandpanelen direct op de markt verkrijgbaar zijn? Ze worden geleverd met speciale verbindingssystemen die het installeren ervan kinderlijk eenvoudig maakt als het in elkaar zetten van een puzzel.

Betere duurzaamheid voor je muur bestaat er niet

Houd er rekening mee dat behang en standaard geverfde muren een probleemloze oplossing voor je muren lijken, maar toch hebben ze constant onderhoud nodig. Wandpanelen verzekeren je van een lange levensduur, zelfs met minimaal onderhoud. Ze helpen zelfs de levensduur van je muren te verlengen, door je muren te beschermen tegen achteruitgang, garanderen ze dat belangrijke belangrijke elementen van je huis het nog langer volhouden.

Creëer sfeer in je kamer met zwevende wandpanelen
Door te spelen met diverse creaties van aangebrachte wandpanelen, kun je de ambiance in je woon- of slaapkamer omtoveren naar een droomparadijs. Breng led-verlichting aan de achterkant van de panelen je zult zien hoe je de ruimte sfeervol hebt omgetoverd. De panelen kunnen gemakkelijk gebruikt worden om diverse kabels van bijvoorbeeld geluidsinstallatie of televisie weg te werken. Zwevende wandpanelen is de oplossing om je woning van een “upgrade” te voorzien.