Verschillende soorten horsystemen

25 januari 2021 0 Door Admin

Er zijn verschillende manieren waarmee je er voor kunt zorgen dat er geen insecten in de woning kunnen komen. Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je een raam open zet voor wat frisse lucht dat het resultaat direct is dat er een hoop verschillende vervelende insecten binnen komen zetten.

Met die reden is het dus handig om horsystemen aan te schaffen. Een horsysteem is namelijk een ideale manier om de insecten tegen te houden zodat deze niet zomaar de woning binnen kunnen dringen. Ook zijn er verschillende manieren waarop een hor gebruikt kan worden en ook deze mogelijkheden gaan we in deze tekst bekijken, maar eerst is het handig om te weten wat een hor precies is en hoe deze werkt.

Wat is een hor dan precies?

Een hor is een mechanisme wat vaak bestaat uit een frame met daartussen een insectennet. Een insectennet is zo klein dat insecten er niet door heen kunnen komen. Ook kunnen zij vaak niet landen op het net om alsnog een andere mogelijkheid te vinden om door het net heen te kunnen kruipen. Vervolgens is er dan ook nog het frame en deze is belangrijk om het frame vast te kunnen maken aan het raam of de deur. Er zijn namelijk verschillende manieren waarmee een hor vastgemaakt kan worden en welke je kiest heeft vooral te maken met de voorkeur die je hebt voor hoe de horsystemen er uit komen te zien.

Hoe wordt een horsysteem bevestigd?

Een hor kan namelijk op verschillende manieren bevestigd worden aan het raam of de deur. Allereerst is er de standaard hor. Dit is een hor die vastgemaakt wordt met scharnieren. Hierdoor kan de hor open of dichtgedaan worden evenals de deur of het raam waar hij geplaatst wordt. De hor sluit vaak met magneten waardoor hij goed dicht blijft zitten wanneer de deur of het raam open zit en er een windje staat.

Vervolgens is er ook nog de rolhor. Bij deze hor wordt hij geplaatst boven het raam. Het mechanisme werkt precies hetzelfde als bij een rolgordijn zodat deze naar boven en beneden gerold kan worden. Het voordeel hieraan is natuurlijk dat de hor niet altijd in het zicht is zoals bij de standaard hor wel het geval is. Ook kan de hor een gedeelte naar boven of beneden gerold worden precies zoals jij het wil. Voor ieder wat wils.

Bron: Hamstra