Vochtige Muren

26 juni 2020 0 Door Admin

Vochtproblemen is in Nederland in relatieve zin toch wel een veel voorkomend probleem. Aan de hand van onderzoeken die kortgeleden zijn uitgevoerd is komen vast te staan dat meer dan 50 % van de woningen in Nederland te maken krijgen met vochtproblemen. De resultaten van het onderzoek zijn ronduit opmerkelijk te noemen. Aan de andere kant is uit de onderzoeken ook komen vast te staan dat veel mensen niet eens weten dat er een vochtprobleem zich manifesteert in het huis. Dit is vooral het geval wanneer vochtproblemen optreden op plekken waar het onzichtbaar is zoals de vloer of achter een ijskast. Vochtproblemen kunnen zich in verschillende manieren manifesteren. Schimmelvorming is een van de symptomen van vochtproblemen aan de muur. De schimmels kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

Los van je gezondheid zijn er andere factoren die vochtproblemen ook beschadigen. Je huis kan door vochtproblemen instabiel worden, indien de muren aangetast worden door vocht. Uiteraard zal je huis niet instorten, indien het gaat om kleine vochtplekken her en der, maar het is in ieder geval een serieus signaal om het niet zover te laten komen en meteen te handelen. De beschadiging aan de muren die door vocht veroorzaakt is, hangt in grote mate ook af van het type materiaal waarmee de muren zijn opgebouwd. Aan de andere kant kun je ook te maken hebben met stenen van mindere kwaliteit. Stenen van mindere kwaliteit zijn zacht en nemen veel meer vocht op, wat de kans op vochtproblemen alleen maar vergroot. Vochtige muren kunnen dus veel schade aan je huis toebrengen. Er zijn een aantal oorzaken die ten grondslag liggen die voor vochtige muren kunnen zorgen. Opstijgende vocht, doorslaande vocht en condensatievocht zijn de drie oorzaken die het meest voorkomen.

 

Wel vermeld moet worden dat ze allemaal goed bestreden kunnen worden op verschillende manieren. Opstijgende wordt ook wel bestreden door het onderkappen van de muren. Het ligt hierbij in de bedoeling om een waterkering te plaatsen tussen de muur en de ondergrond. De waterkering die ontworpen is uit waterdichte folie dient dan als barriere tussen de ondergrond en de muur. Aangegeven moet worden dat deze methoden veel gehanteerd wordt bij grote renovaties of wanneer het gaat om een nieuwbouwproject. Bij bestaande woningen wordt er gebruikt gemaakt van altertnatieve methoden die een even perfecte werking heeft als het onderkappen van de muren. Andere methoden kunnen het injecteren van de muren omvatten met een spciale gel. Het is belangrijk om je te laten informeren wat er allemaal gedaan zal worden wanneer men overgaat tot het bestrijden van vochtproblemen aan de muur. Je kunt dan op die manier een beeld hebben wat het allemaal zal kosten.

 

https://www.vochtbestrijding.info/