Wanneer met je partner samen een woning kopen een goede keuze is

19 oktober 2020 0 Door Admin
Wanneer met je partner samen een woning kopen een goede keuze is

Het kopen van een woning is voor de meeste mensen een van de hoogste uitgaven die zij in hun leven maken. Je wilt er dan ook de tijd voor nemen en er zeker van zijn dat er de juiste keuze wordt gemaakt. Vaak besluiten mensen dan ook om samen met hun partner een huis te kopen. Zeker wanneer beiden een redelijk inkomen hebben dan wordt het opeens een stuk eenvoudiger om een huis te kopen. Maar in welke situaties is het een goede keuze, en tegelijkertijd dus ook in welke situaties het een minder goede keuze is.

Jullie er beiden echt aan toe zijn

Samenwonen is al een grote stap, maar samen een woning kopen is een nog grotere stap. Doe het daarom alleen wanneer jullie er allebei ontzettend zeker van zijn. Wanneer er twijfels zijn over samenwonen, of in de relatie, dan kan een koopwoning er juist extra druk op leggen en meer problemen in de toekomst veroorzaken. Dat wil je liever niet en zeker niet als jullie net allebei een koopcontract hebben getekend. 

Jullie een goede en zekere financiële positie hebben

We zitten op dit moment in een zeer onzekere tijd. Er zijn veel mensen die hun baan kwijt zijn geraakt of mensen die hiermee te maken kunnen krijgen in de toekomst. Wanneer je een woning koopt dan wil je veel zekerheid hebben dat je de hypotheek kunt blijven betalen. Mocht jij de zekerheid niet hebben en is je huidige positie ook niet heel goed samen met je partner, dan kan het verstandig zijn om eerst daar aan te werken, voordat jullie samen een woning kopen. Bekijk ook dit artikel van Business Insider om te weten of een woning financieel haalbaar is voor jullie. 

Jullie samen een woning hebben gevonden waar jullie al lange tijd naar hebben gezocht

Heb je al een lange tijd naar een bepaald soort woning op een bepaalde locatie gezocht en kom je die net tegen? Dan is het in een concurrerende markt als die van vandaag belangrijk om er snel bij te zijn. Mits je natuurlijk zeker bent van je financiële situatie en het feit van samen een woning kopen. 

Zeker wanneer je in een omgeving woont waar zelfs de concurrentie nog relatief hoog is. In het westen van Nederland is het bijvoorbeeld helemaal moeilijk geworden om een huis te kopen. Vind jij bijvoorbeeld een huis in Leiderdorp, nabij Leiden, en heb je hier al lang naar gezocht? Overleg direct met je partner en breng snel een bod uit. Zo kunnen jullie gezellig samen in Leiderdorp woning, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor andere gebieden en plekken in Nederland.