Wat is een vliegengordijn?

29 september 2022 0 Door Admin
Wat is een vliegengordijn?

Wanneer het buiten lekker weer is, wilt u natuurlijk dat uw huis lekker kan doorwaaien. Het grootste nadeel van thuis de deuren openzetten is dat u snel last krijgt van insecten. Het lijkt alsof vliegen, wespen en andere insecten deze open deuren zien als een uitnodiging om naar binnen te vliegen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Speciaal daarvoor is het vliegengordijn uitgevonden. Door het monteren van het vliegengordijn is de kans vele malen groter dat u de vervelende insecten buiten uw huis houdt. Daarnaast heeft u er verder geen last van, omdat u eenvoudig doorgang hebt bij het vliegengordijn. Er zijn verschillende soorten vliegengordijnen op de markt. Zo zijn er vliegengordijnen die bestaan uit kralen, uit aluminium en uit kunststof. Een van de bekendste vliegengordijnen is de kattenstaart vliegengordijn. Dit vliegengordijn heeft haar naam te danken aan het feit dat dit gordijn ook erg zacht aanvoelt. Doordat de slierten dik zijn, sluiten ze goed aan elkaar aan. Hierdoor is de kans klein dat insecten er doorheen vliegen. Daarom worden deze gordijnen veelvuldig gebruikt in restaurants, bij kantoor of bij mensen thuis.

Verschillende soorten vliegengordijnen

Zoals zojuist benoemd zijn er verschillende soorten vliegengordijnen beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunststof gordijn, het hulzengordijn, het magneetgordijn of het sunarts gordijn. Ondanks dat al deze gordijnen dezelfde functie hebben, zit er een groot verschil tussen de verschillende gordijnen. Het grootste verschil is te vinden in de uitstraling. De gordijnen zien er allemaal totaal verschillend uit, waardoor ze een andere uitstraling krijgen in uw huis. Bekijk dus altijd eerst welk gordijn het beste bij uw interieur past wanneer u een gordijn aanschaft. Verder verschilt het gebruik ervan. Zo is het magneet horgordijn altijd gesloten en moet u deze handmatig openen. Dit zorgt er in ieder geval voor dat er sowieso geen insecten binnenkomen. Echter kan dit wel lastiger zijn in gebruik, omdat u deze als een deur moet openen. Kijk daardoor eerst altijd welk gordijn het best bij uw wensen aansluit voordat u een aankoop doet. Daarnaast zit er veel verschil in het monteren van de gordijnen. Wanneer u zelf niet zo handig bent, kies dan voor een gordijn waarbij technische kennis niet vereist is voor het monteren.

Alternatieven gordijnen

Wanneer u liever geen gordijn voor uw deur wilt, kunt u ook kiezen voor een rolhor. Een rolhor plaatst u voor het raam en zorgt ervoor dat insecten niet via het raam uw huis betreden. Doordat deze makkelijk te bedienen zijn en erg lang meegaan zijn deze ontzettend populair bij verschillende huishoudens. Naast dat de rolhor effectief is, geeft deze ook een mooi effect aan uw raam. Het ziet er ontzettend stijlvol uit, waardoor het ook gezien wordt als een aanvulling van uw interieur.