Wat zijn akoestische scheidingswanden?

16 februari 2021 0 Door Admin

Akoestische scheidingswanden, de naam zegt het al. Scheidingswanden, ze kunnen dienen voor onder anderen privacy en een betere concentratie als je aan het werk bent. Bijvoorbeeld in huis om de woonkamer van de keuken te kunnen scheiden. Ook om uw thuiswerkplek aantrekkelijker te maken zijn deze wanden erg geschikt.

Scheidingswanden zorgen voor flexibiliteit

Daarnaast worden scheidingswanden vaak op scholen gebruikt om spieken te voorkomen. Men gebruikt de akoestische scheidingswanden steeds vaker omdat er steeds meer mensen in een kantoor komen te werken.

Niet iedere medewerker kan functioneren zoals hij of zij wil in een open kantooromgeving. Ook niet alle vergaderingen en besprekingen zijn geschikt om te voeren zonder privacy. Het is daarom goed om te overwegen of akoestische scheidingswanden iets voor uw kantoor zijn. Hiermee kun je een deel van de kantoorruimte isoleren en de privacy verbeteren en dus de kwaliteit van het werk verhogen.

Soorten en maten

Akoestische scheidingswanden kan je in allerlei soorten en maten verkrijgen. Het aantal verschillende soorten en maten hangt natuurlijk af waar je je scheidingswanden besteld. Ook bestaan er doorzichtige scheidingswanden om deze bijvoorbeeld bij de balie van een receptie te plaatsen. Je ziet er steeds meer en steeds vaker worden er positieve berichten over geschreven. Je kunt ze verkrijgen in elke gewenste kleur. Zo past het goed bij de sfeer van de rest van de omgeving en geeft het ook nog een decoratieve rol. Voor elke ruimte is er wel een scheidingswand te maken.

Materiaalsoorten

De scheidingswanden kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materiaal. Zo heb je scheidingswanden van metaal, aluminium, hout, gipsplaten, glas, kunststof en eco-vriendelijk gerecycled materiaal.

De installatie van scheidingswanden

Akoestische scheidingswanden kunnen geïnstalleerd worden door een specialist.

Eenmaal geïnstalleerd kunt u meteen aan de slag.

De installatie van de scheidingswanden kan tijdelijk of permanent zijn. Een van de grote voordelen van de moderne scheidingswand is dat het makkelijk verplaatsbaar is zonder rommel te maken. Akoestische scheidingswanden kunnen aan de muur worden bevestigd of aan het plafond worden gehangen.

Veiligheid

Akoestische scheidingswanden moeten vuurvast zijn. Dit betekent dat ze een uur lang brandvertragend zijn. Brandwerend materiaal kan ook in de naden en kieren verwerkt worden. Daarnaast zijn de wanden erg stevig en zullen dus niet zomaar kapot gaan.

Kortom, een hele goede keuze om uw kantoor, huis of school mee aan te passen.

Bron: in2klussen.nl