Wat zijn de eisen voor een thuiswerkplek?

11 januari 2021 0 Door Admin

Tegenwoordig wordt er veel thuisgewerkt. De ene vindt dit behoorlijk prettig, terwijl de ander het werken op bijvoorbeeld kantoor of op een alternatieve locatie toch wat fijner vindt. Een thuiswerkplek kan vaak prettig zijn, maar het is dan wel van cruciaal belang dat jouw plekje zodanig is ingericht dat je je er ook comfortabel bij voelt. Een goede focus is nodig om je werk goed uit te kunnen voeren en het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk in je werksfeer kunt blijven. Om je hierbij te helpen vindt je hieronder enkele belangrijke eisen voor een thuiswerkplek.

Geen afleiding om je heen

Geen afleiding om je heen hebben is erg belangrijk. Vaak gaat het thuiswerken bij velen niet goed omdat er sprake is van afleiding in de omgeving. Je hebt bijvoorbeeld je televisie aanstaan, je tablet in de buurt of je kunt erg eenvoudig een spelcomputer starten. Zorg ervoor dat je afstand hebt van dit soort zaken. Zet je televisie uit en zorg dat je niet aan je spelcomputer komt. Zorg verder dat er geen storende geluiden in je omgeving zijn die je mogelijk kunnen afleiden van je werk.

Een frisse ruimte

Het is wetenschappelijk bewezen dat frisse lucht iets is wat de mens nodig heeft. Een ruimte die benauwd is, is niet goed voor de focus. Daarnaast zul je in een frisse ruimte ook een stuk sneller goed in je vel zitten. Zorg daarom dat je je thuiswerkplek regelmatig lucht. Zet zo nu en dan een raampje open en voorkom op deze manier ook dat er nare geuren in de ruimte ontstaan. Ook het op ene kiertje laten van het raam tijdens het werken kan een positief effect hebben op je concentratie.

Zorg voor comfort

Tot slot is het erg belangrijk dat je thuis wel comfortabel zit tijdens het werken. Op je werk is de kans groot dat je stoelen en tafels hebt die dusdanig zijn afgesteld dat je comfortabel zit. Zorg dat dit thuis ook het geval is en wees zo nodig niet bang te investeren in een goede stoel of tafel. Wanneer je voor lange termijn niet comfortabel gaat zitten kan dit schadelijk zijn voor je lichaam. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot hevige rugklachten en nekklachten in de toekomst. Probeer ook werken vanuit bed zo veel mogelijk te voorkomen en zorg voor een goed bureau met een fijne stoel om aan te werken.

Bron: Officetopper