Welk type gordijnen moet ik kiezen?

27 juli 2021 0 Door Admin
Welk type gordijnen moet ik kiezen?

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Zonder gordijnen is je woning niet af. Aan de ene kant heb je ze nodig voor de nodige privacy en om zonlicht tegen te houden, en aan de andere kant hebben ze ook een decoratieve functie. Maar welke gordijnen zijn voor jou het meest geschikt? Welk type gordijnen moet je kiezen? In dit artikel helpen we je een eindje op weg.

Overgordijnen

Overgordijnen worden ook wel beschouwd als de ‘normale’ gordijnen. Overgordijnen bestaan doorgaans uit grote stukken stof die je aan een horizontale rails ophangt. Je kunt er niet doorheen kijken, waardoor ze erg geschikt zijn om ruimtes te verduisteren. Overgordijnen zijn daarom ideaal voor de slaapkamer, zeker wanneer je voor verduisterende overgordijnen kiest. Daarnaast hebben ze ook nog een decoratieve functie.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn zeer populair vanwege de sfeer die ze aan je woning geven. Ze zorgen voor een warme en huiselijke uitstraling die je met geen enkele andere vorm van raamdecoratie kunt creëren. Voor in de woonkamer zijn ze dus erg geschikt. Daar komt nog eens bij dat ze ook bijdragen aan een betere akoestiek. Ook ideaal: vouwgordijnen kun je gemakkelijk wassen. 

Inbetweens

Inbetween gordijnen worden gekenmerkt door het feit dat ze enigszins transparant zijn. Het grote voordeel is dat je er zelf wel doorheen kunt kijken, maar anderen kunnen niet bij jou naar binnen kijken. Ze zorgen dus voor extra privacy. Daarnaast filteren ze zonlicht, zonder het helemaal weg te nemen. Als het zonnetje buiten schijnt, kun je er dus nog prima van genieten. Ook dit type gordijn komt goed van pas in een ruimte als de woonkamer.

Vitrage

Ook vitrage zorgt ervoor dat zonlicht op een gefilterde manier naar binnen komt. Je hebt dus geen last van de felle zon, maar hebt wel een sfeervolle lichtinval in je woning. Net als inbetween gordijnen profiteer je met vitrage van meer privacy en sfeer in huis. Je kunt ze prima combineren met bijvoorbeeld overgordijnen.