Welke verschillende dekbedden zijn er?

25 augustus 2020 0 Door Admin

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed? Dan ontdek je waarschijnlijk al snel dat er behoorlijk wat te kiezen is. Dit maakt het er niet makkelijker op. Veel mensen hebben namelijk geen idee of een dekbed goed is. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat mensen een verkeerde keuze maken. Wil je dit voorkomen? Dan is het verstandig om je voor jouw zoektocht te verdiepen in de verschillende soorten dekbedden die er zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juist adres. Wij zetten hieronder namelijk een aantal verschillende soorten dekbedden op een rijtje om het jou allemaal wat makkelijker te maken.

Winterdekbed
Vrijwel iedere Nederlander slaapt in de wintermaanden onder een dekbed. Dit is logisch, want het kan ’s winters behoorlijk koud worden in ons land. Wanneer je op zoek bed naar een geschikt dekbed voor de wintermaanden, kun je kiezen voor een winterdekbed. Zo’n dekbed is lekker dik, waardoor je het in de winter niet snel koud hebt in bed. Ben je iemand die het snel koud heeft? Dan kun je daarnaast vaak kiezen voor een winterdekbed dat extra warm is. Zodoende heb je het altijd heerlijk warm in bed, waardoor je ’s nachts optimaal tot rust komt.

4 seizoenen dekbed
Een winterdekbed mag dan lekker warm zijn, maar er zit ook één nadeel aan. Dit dekbed bestaat namelijk slechts uit één gedeelte. Je kunt niet variëren in de dikte van een dekbed. Slaap je in de herfst en lente vaak ook nog onder een dekbed? Dan is een winterdekbed waarschijnlijk te warm. In dat geval is een 4 seizoenen dekbed aan te raden. Grote voordeel van dit dekbed is dat deze is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen hebben allemaal een andere dikte en je kunt ze met elkaar verbinden. Verbind je alle lagen allemaal aan elkaar? Dan heb je een winterdekbed. Je kunt echter ook één of meerdere delen in de kast laten liggen. Hierdoor is dit dekbed ook uitermate geschikt om op iets warmere dagen in de lente of herfst onder te slapen. 

Donzen dekbed
Naast de verschillende soorten dekbedden zit er ook nog verschil in de vulling van een dekbed. Als je een goed dekbed wilt waarmee je jaren vooruit kunt, raden wij je aan voor een donzen dekbed te kiezen. Een dekbed met donzen vulling brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee. Zo is dons bijvoorbeeld geen voedingsbodem voor huisstofmijt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je last krijgt van dit ongedierte in jouw bed. Daarbij komt dat dons licht en zacht is en daarnaast is het ook nog eens een natuurlijk materiaal. Je kunt zowel een winterdekbed als een 4 seizoenendekbed met donzen vulling kopen.