Zo ontwerp en print je je eigen stickers

13 oktober 2022 0 Door Admin

Stickers zijn al jarenlang een populair voor het verkrijgen van meer sfeer in de woning. Zo vind je ze vaak terug in de kinderkamer, maar ook in woonkamers en andere ruimtes komen ze tot hun recht. Het ontwerpen van de stickers kun je eenvoudig zelf doen, waarna jij ze snel in handen hebt. Maar hoe kun je dan vinyl stickers maken, die volledig aansluiten bij jouw wensen? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit. 

 

Rekening houden met de afmetingen 

Jouw eigen vinyl stickers maken begint bij het ontwerp. Hiervoor moet je goed weten wat je er allemaal op terug wilt zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een logo of een bepaald thema. Tijdens het ontwerpen van de sticker moet je al rekening houden met de afmetingen waarin de stickers dienen te komen. Op basis hiervan kun je er namelijk voor zorgen dat niets wegvalt of onduidelijk is door de pixels. Door hier vooraf al jouw ontwerp op aan te passen, voorkom je dat de stickers niet naar wens zijn. 

 

De dikte en de papiersoorten bepalen 

Wanneer je jouw ontwerp hebt gerealiseerd, moet je de vinyldikte bepalen. Bij vinyl gebruik je bijvoorbeeld een bepaalde dikte voor de stevigheid van de sticker. Je moet er daarom voor zorgen dat je goed naar de juiste dikte kijkt, zodat de sticker eenvoudig te bevestigen is en geen scheuren vertoont tijdens het opplakken. Ook moet je hiervoor goed kijken naar het oppervlak waarop je deze wilt plaatsen. De dikte kan hierdoor namelijk ook aanzienlijk veranderen. 

 

Beginnen met de afdrukken 

Als laatste hoef je de stickers alleen nog maar te drukken. Hoewel je vaak zelf een printer hebt staan, kun je hiervoor beter naar een drukkerij. Een drukkerij heeft namelijk hoogwaardige kwaliteit papiersoorten en kan daarbij de kleuren volledig tot zijn recht laten komen. Iedere kleur is op een professionele manier gemengd en je kunt iedere kleurtint op jouw stickers krijgen. Zo maak je het voor jezelf mogelijk om de sticker snel op de gewenste plek te plaatsen en de sticker voor langere tijd te laten zitten in de kamer.