Zonnepanelen huren

20 augustus 2021 0 Door Admin

Waarom zouden we geen zonnepanelen huren in plaats van er €30,000 of meer aan uit te geven? In ruil voor een maandelijkse vergoeding bieden een paar bedrijven aan om zonnepanelen te installeren en onderhouden. Het concept is gebaseerd op koopkrachtovereenkomsten voor bedrijven. Het bedrijf bezit en onderhoudt de zonnepanelen onder dit soort regeling en verkoopt de stroom terug aan de huiseigenaar. Aan het einde van de huurperiode hebben huiseigenaren de mogelijkheid om hun huurovereenkomst te vernieuwen, het systeem te kopen of te laten verwijderen. Omdat de maandelijkse kosten enkele jaren worden vastgesteld, beschermt de overeenkomst huiseigenaren tegen stijgende brandstofprijzen.

 

Hoe werkt de huurovereenkomst?

De bijzonderheden van de leaseovereenkomst worden bepaald door de betrokken onderneming. De meerderheid van de verhuurbedrijven rekenen tussen de €1,000 en €3,000 (afhankelijk van de grootte van het systeem) om zonnepanelen te installeren voordat de huiseigenaar een maandelijkse vergoeding in rekening wordt gebracht. Als een huis bijvoorbeeld een maandelijkse elektriciteitsrekening van €250 heeft, kan hij of zij de firma €125 per maand betalen om de zonnepanelen te huren, maar de maandelijkse elektriciteitskosten van de huiseigenaar worden verlaagd naar €100. Over het geheel genomen zou hij of zij €25 per maand besparen door zonnepanelen te huren.

Ondertussen werken een paar bedrijven aan nieuwe technologieën die de kosten van het eigendom van zonnepanelen voor klanten zullen verlagen. Veel bedrijven vereenvoudigen systemen om ze gemakkelijker te implementeren. Anderen beweren dat ze veel kleinere zonnepaneeltechnologie hebben gecreëerd die dezelfde hoeveelheid energie kan produceren als standaardpanelen.

 

Voordelen van het huren van zonnepanelen

Je vervangt jouw maandelijkse energie-uitgaven door een maandelijkse huur van apparatuur wanneer je zonnepanelen leasen, en je betaalt geen cash up front. Je bespaart geld op installatie en onderhoud. Zonnepanelen in Noord-Holland kunnen je ook helpen geld te besparen op andere energierekeningen door jouw huis te verwarmen met zonne-energie, het verwarmen van jouw zwembad met zonne-energie, en zelfs het installeren van een zonne-energie verwarming.

Bij het opzetten van jouw nieuwe zonne-energiesysteem, kunt je de keuze hebben om het type zonnepanelen te selecteren dat moet worden geplaatst, verschillende montagestijlen voor nieuwe zonnepanelen, en zelfs de zonne-inverter die op jouw eigendom moet worden geïnstalleerd.

 

Nadelen van het huren van zonnepanelen

Wanneer je leasen, hebt je meestal niet de kans om later te kopen. Bovendien geeft je door leasing het potentieel op om een prijsvoordeel te behalen door elektriciteit te verkopen die wordt gegenereerd via zonnetmeting (met andere woorden door elke stroom die je gebruikt terug te verkopen aan jouw plaatselijke nutsbedrijf).

Een woord van voorzichtigheid: Alvorens je begint zoekend een zonneinstallatie, zorg ervoor de huur in jouw gebied beschikbaar is, aangezien zij niet in minder zonnige gebieden kunnen zijn.