Zonwering voor kantoren duurzaam en sfeervol

22 december 2020 0 Door Admin

Bij de inrichting van een kantoorruimte dient ook aandacht te worden besteed aan de raambekleding. Niet alleen vormt dit een onderdeel van de totale uitstraling, de keuze is ook van invloed op het werkgenot.

Hinderlijk lichtinval of grote schommelingen in temperatuur leiden af. Hierdoor daalt de productiviteit van de werknemers. Dit is eenvoudig te voorkomen door een bedrijf in te schakelen, dat de fijne kneepjes van het vak beheerst.

Zonwering kiezen

Als een kantoorpand nog moet worden gebouwd, kan de zonwering direct in het ontwerp worden meegenomen. Gaat het om een bestaande kantoorruimte, dan kan het goed zijn een gerenommeerd bedrijf te benaderen dat precies weet, waar aan moet worden gedacht.

Bij het kiezen van raambekleding zijn meerdere factoren van invloed:

  • welke stijl wil men bereiken?
  • hoeveel ramen moeten worden bekleed?
  • om welke verdieping gaat het?
  • wat is het voornaamste doel van de raambekleding?
  • zijn er bijzondere vormen beglazing?

Door deze punten te bespreken met een erkend bedrijf, zal altijd de juiste keuze gemaakt kunnen worden. Zonwering voor kantoren kiezen, is minstens zo belangrijk als het kiezen van goed kantoormeubilair en werkplekinrichting.

Het geheel aan maatregelen draagt bij aan een doeltreffende manier van werken. Functionaliteit en uitstraling zijn beide belangrijk wil dit bereikt worden.

Privacy en zonlicht

Bij ramen op de begane grond, zal uit het oogpunt van privacy misschien gekozen worden voor zonwering die deze privacy kan waarborgen. Voor ramen gelegen op een hoger niveau zal dit minder van invloed zijn. Voor elke hoogte geldt wel, dat inkomend zonlicht een verstoring van het werk kan betekenen. Niet alleen vanwege een mogelijke weerkaatsing op beeldschermen, ook vanwege de toenemende warmte die hierdoor ontstaat op de werkvloer.

 

Voor een gezond werkklimaat is een gereguleerde temperatuur gewenst. Dit voorkomt afleiding en klachten. Als er gewerkt kan worden bij een klimaat dat redelijk stabiel is, verhoogt dat de arbeidsproductiviteit.

 

Duurzame zonwering is vandaag de dag goed te realiseren. Hiervoor worden diverse factoren gecombineerd. Niet alleen wordt aandacht besteed aan de effecten van de zonwering op het milieu, het zorgt ook voor uitstraling en sfeer.

Dat dit alles bijdraagt aan een prettige manier van werken, is dan ook niet vreemd. Als werknemers zich prettig voelen in hun werkomgeving, presteren ze beter.

Hinderend zonlicht kan hoofdpijn veroorzaken en de concentratie doen afnemen.

Vormen van zonwering

Zonwering in de vorm van lamellen, rolgordijnen of paneelgordijnen hebben allen hun specifieke eigenschappen. Afhankelijk van situatie, zal er een vorm zijn die de doorslag geeft bij de aanschaf.

Voor welke vorm van zonwering ook wordt gekozen voor kantoren, er zijn diverse kleuren, stijlen en bedieningsvormen waaruit men kan kiezen.

Functioneel en stijlvol, dat zijn kenmerken van een goede zonwering.

Door de zonwering echt een onderdeel van het gehele kantoor te laten zijn, verhoogt dit de uitstraling van de bedrijfsruimte.